Vrouw overlijdt tijdens duivelsuitdrijving

Samenleving
door anp
woensdag, 09 december 2015 om 13:52
vrouw overlijdt tijdens duivelsuitdrijving1449667216
In een hotelkamer in Frankfurt is het lijk gevonden van een vrouw die het slachtoffer is van 'duivelsuitdrijving'. Vijf personen zijn in verband met de zaak gearresteerd, aldus de officier van justitie in de Duitse stad woensdag.
De verdachten zijn een 44-jarige vrouw, haar 21-jarige zoon, een 19-jarige dochter en twee 15-jarige jongens. Ze hebben het 41-jarige slachtoffer vastgebonden op een bed en urenlang geslagen, blijkt uit het eerste onderzoek. De vrouw, die naar verluidt door demonen was bezeten, werd herhaaldelijk op de buik en borstkas geslagen. Om de kreten van de vrouw de onderdrukken kreeg ze in haar mond een handdoek gepropt.
Uiteindelijk is de vrouw door verstikking om het leven gekomen. Haar lichaam was bedekt met blauwe plekken. Of de 'duivelsuitdrijving' op haar eigen verzoek was, is volgens de openbaar aanklager nog niet duidelijk.
Mogelijk tweede slachtoffer
In het onderzoek naar het vermeende exorcisme hebben de autoriteiten nog een mogelijk tweede slachtoffer gevonden. Volgens de openbaar aanklager is in een door de vijf verdachten gehuurd huis in Sulzbach een gewonde vrouw gevonden. Ze was onderkoeld en bijna van dorst omgekomen. De verdachten woonden er slechts af en toe. Verdere details over dit slachtoffer waren niet beschikbaar.
De aangehouden verdachten hadden de onderzoekers op het spoor van het huis gebracht.