Vrouw weet niet dat ze zwanger is en bevalt op KLM-vlucht van Ecuador naar Amsterdam

Samenleving
zondag, 11 december 2022 om 6:53
tamara cicenia en maximiliano 20221208 1
Een vrouw uit Ecuador, voornaam Tamara, was onderweg van Ecuador naar Spanje, met als tussenstop luchthaven Schiphol. "Enkele uren vóór de landing in Nederland kreeg zij last van haar buik en besloot zij naar het toilet te gaan," meldt het Spaarne Gasthuis in Haarlem. "Tot haar grote verbazing had zij na twee persweeën ineens een baby in haar handen: zoon Maximiliano. Tamara had geen idee dat zij zwanger was en was behoorlijk overvallen door het gebeuren."
Volgens het Spaarne Gasthuis zaten in het vliegtuig ook twee artsen en een verpleegkundige uit Oostenrijk, die de moeder na deze verrassende bevalling konden helpen. De baby is naar een van deze mensen vernoemd. De twee zijn, na aankomst op Schiphol, met de ambulance naar het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid gebracht.
"Zowel Tamara als Maximiliano waren gelukkig in goede gezondheid", schrijft het Spaarne Gasthuis. "Het team op de geboorteafdeling heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat beiden de juiste verzorging kregen en op weg werden geholpen voor de benodigde papieren voor Maximiliano. Zodra het mogelijk is zullen Tamara en Maximiliano verder reizen naar Madrid. Het Spaarne Gasthuis wenst hen veel goeds!”