Waarom IS zoveel banger is voor vrouwelijke vijanden

Samenleving
maandag, 21 december 2015 om 15:55
welingelichtekringen header 1
Sinds kort vormen 50 Syrische vrouwen een bataljon dat strijdt tegen IS in het noordoosten van Syrië. En de terroristen zijn doodsbenauwd voor deze groep christelijke vrouwen.
Ze zijn de strijd aangegaan, omdat ze hun geloofsgenoten willen helpen. Syrië telt in totaal rond de 1,2 miljoen christenen. ''Wij willen de christelijke regio's in de Hasaka-provincie beschermen,'' zegt een van de vrouwelijke strijders tegen persbureau AFP. De provincie is strategisch van grote waarde, omdat het een doorgang vormt naar IS-gebieden in Syrië en Irak.
De strijdende vrouwen zijn belangrijk. Vogens de terroristen zouden zij namelijk gevaarlijker zijn dan mannelijke strijders. Een vrouw legt uit: ''Daesh gelooft dat strijders die worden gedood door een vrouw, en dan vooral een Koerdische vrouw, geen martelaars zijn. Zij gaan niet naar het paradijs, maar naar de hel.'' De vrouwen zijn net terug van een trainingskamp en klaar voor de strijd. ''We zijn niet bang van Daesh. In de aankomende gevechten tegen de terroristen doen we mee.''
Bron(nen): The Guardian