Wat zien vrouwen in ter dood veroordeelden?

Samenleving
door Chantal Caeszondag, 05 juni 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De jongedame op de foto is 20 en studeert aan de kunstacademie. Gewone mannen kunnen haar niet boeien, want zij valt op moordenaars. Ze schrijft wekelijks meerdere liefdesbrieven naar eenzame seriemoordenaars. Als ze er een naaktfoto bij doet, fleurt zo'n man ook een beetje op. En anders is er nog de telefoonseks. R.A. Davis is haar grootste favoriet. In 1993 ontvoerde, verkrachtte en vermoordde hij een 12-jarig meisje. Net voordat hij de dodelijke spuit zou krijgen, beschuldigde hij de vader van het meisje van incest. Maar zijn groupie heeft het hem gewoon vergeven: 'als ze hem morgen vrijlaten, wil ik meteen met hem trouwen'.
Waarom doet een jonge, knappe en intelligente vrouw dit? 'Moordenaars zijn nog steeds mensen en ze hebben ook aandacht nodig', zegt ze. Ze heeft ook een 'hulpverlenerssyndroom': ze helpt anderen om zichzelf te helpen, want ze heeft een laag zelfbeeld en de complimenten van de gedetineerden krikken dat op. Als ze hen brieven schrijft, geeft dat ook een doel aan haar leven. Bovendien is een relatie achter glas, een telefoon of een muur een veilige relatie. En - last but not least - denkt ze dat ze een 'duistere kant' heeft, die met haar afkomst te maken heeft. Haar biologische moeder was verslaafd aan drugs en haar biologische vader heeft ze nooit gekend. Ze werd als baby geadopteerd en kreeg hele rijke ouders. Haar adoptievader is een succesvol advocaat en haar adoptiemoeder een psychotherapeut. Maar zij was altijd 'anders', deed het op de basisschool al niet goed en ontspoorde volledig tijdens haar middelbare schooljaren.
'Toen ik 15-16 was, sliep ik met mannen die 20 tot 30 jaar ouder waren dan ik. Tijdens de weekenden ging ik naar seksparties en gebruikte ik heel veel cocaïne'. Terwijl andere meisjes fans waren van popsterren, raakte zij geobsedeerd door psychopaten. Op haar 16e zag ze op tv een man, die ze nog kende van vroeger. Hij zat in de gevangenis en werd beschuldigd van moord op een kindsterretje. Ze schreef hem meteen een brief en dat was het begin van een behoorlijk zieke relatie. Hij gaf haar van achter de tralies de opdracht om kleine meisjes te ronselen voor een cultgroep voor pedofielen. Ze begon zelf te denken als een pedofiel. Haar ouders hadden genoeg van haar drugsgebruik, seksuele uitspattingen en bizarre relaties met moordenaars en stuurden haar naar de rehab. Op dat moment gebruikte ze iedere drug die ze kon vinden: cocaïne, crack, heroïne, Valium, .... Ze kickte af, maar niet van haar killers.
Zij is geen uitzondering. Ieder jaar worden honderden brieven van zwijmelende vrouwen bezorgd in de gevangenis. Sommige brieven bevatten zelfs huwelijksaanzoeken. Onderzoek wijst uit dat kwetsbare vrouwen vallen voor agressieve gevangenen, omdat zij dan degenen zijn die het initiatief nemen en meer macht krijgen over hen dan ze ooit over een man gehad hebben.
En hoe gaat het nu met het meisje met de 'duistere kant'? 'Ik heb een nieuwe vriend die in de gevangenis heeft gezeten. Hij liet zich niet afschrikken door mijn relaties met moordenaars. Integendeel, hij vindt dat stoer!'.
Bron(nen): Daily Mirror