Zestien verdachten België aangehouden

Samenleving
door anpmaandag, 23 november 2015 om 00:55
zestien verdachten belgie aangehouden1448236610
Bij politieacties in Brussel zijn zondag zestien verdachten opgepakt. Er waren negentien huiszoekingen in Brussel en drie in Charleroi. Dat heeft het federaal parket bekendgemaakt op een persconferentie in de nacht van zondag op maandag. Een onderzoeksrechter beslist maandag of de aangehouden personen vrijkomen of vast blijven zitten.
Onder de arrestanten is in ieder geval niet Salah Abdeslam, die wordt gezocht vanwege de aanslagen in Parijs. Bij de huiszoekingen zijn geen vuurwapens of explosieven gevonden.
Volgens het federaal parket, het Belgische Openbaar Ministerie, waren er tijdens de politieacties geen bijzondere incidenten. Wel is er bij een snackbar in de Brusselse gemeente Molenbeek met een auto ingereden op een groep agenten. Er zijn daarop twee schoten gelost door de politie. De inzittenden probeerden te vluchten, maar zijn opgepakt.
Op de persconferentie wilde het federaal parket geen vragen van journalisten beantwoorden. Over politieacties in Luik, waar eerder zondag over werd gesproken, zijn geen mededelingen gedaan.