Zweedse woning verkocht inclusief dode eigenaar

Samenleving
dinsdag, 08 november 2022 om 10:35
anp 409432664
De nieuwe eigenaar van een appartement in het Zweedse Göteborg kreeg de inboedel er gratis bij, maar had er niet op gerekend dat het lijk van de vorige eigenaar nog in de woning zou liggen. De overblijfselen waren bij de taxatie en bezichtigingen over het hoofd gezien.
De bewoner had z'n rekeningen al tijden niet betaald, waarop de gerechtsdeurwaarder in mei overging tot executieverkoop. De woning werd aangeboden in de originele staat, vol rommel en stinkend naar afval. De nieuwe eigenaar stuitte tijdens schoonmaakwerkzaamheden op het lijk, dat deels onder het bed verborgen lag.
De tachtigplusser heeft volgens de politie zeker twee jaar dood in zijn woning gelegen zonder dat iemand hem miste of terugvond. Zijn dochter had al jaren geen contact meer met de man, maar is verbijsterd dat het appartement niet is doorzocht en dat de deurwaarder geen contact met de familie heeft gezocht.
Volgens een woordvoerder van de overheid behoort familieleden benaderen niet tot het protocol en is uit privacyoverwegingen niet gezocht tussen de spullen, maar meteen overgegaan tot verkoop van het huis inclusief alle persoonlijke eigendommen. De dochter wil deze bezittingen graag terug.
Bron(nen): NOS