Betaald voetbal gaat gewoon door: ‘Triest. Geld gaat boven respect’

Een ruime meerderheid van Nederland (61 procent) vindt dat vandaag naast het amateurvoetbal ook het betaald voetbal afgelast had moeten worden. Dit blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. Gaat er nu iets veranderen na het doodschoppen door een paar spelers van een  grensrechter? De meeste Nederlanders geloven niet dat je het geweld kunt uitbannen. Maar liefst 87 procent is het eens met de stelling: "Nu is iedereen geschrokken maar over een aantal maanden is er niets veranderd". Op Twitter gaat de discussie over wel/geen betaald voetbal door:  

Bron(nen):   Peil.nl      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Geld is heilig, een mensenleven niet.
  Lang leve de beschaving!

 2. Erwin Kwakkel

  En terecht dat het voetbal door gaat, ook de amateurs hadden gewoon moeten voetballen. Met een minuut stilte en een YNWA sta je stil bij wat er is gebeurt, als je alles aflast blijven alle spelers en supporters lekker thuis en gaan ze gewoon verder met de dingen waar mee ze bezig waren. En natuurlijk is geld belangrijker dan een algehele afgelasting, dat zou voor mijn eigen portemonnee ook gelden.

  • Erwin Kwakkel

   En die reactie van Lisanne Steenbeek is natuurlijk helemaal flauwekul, een algehele afgelasting heeft niets met respect te maken. Een minuut stilte het het YNWA wel.

   (in antwoord op Erwin Kwakkel)
 3. RhodBerth

  Ten eerste is dit een probleem van het amateur voetbal, niet van het professionele voetbal. Bovendien is het organisatorisch veel ingewikkelder om het betaald voetbal een weekend niet door te laten gaan. Dat heeft niks met geld te maken. Waarom zou het geld kosten?

  Het is gewoon heerlijk om weer iets te zeuren te hebben voor de klagende nederlander.

Reacties niet toegestaan