Italiaanse tv-persoonlijkheid de mist in: “Lukaku alleen te stoppen met 10 bananen”

Amper twee weken na de racistische spreekkoren van Cagliari-fans richting topvoetballer Romelu Lukaku ging het opnieuw mis in Italië. Een commentator had live op tv niets dan lof voor de Belgische prof. Tot hij op het eind de mist inging met de woorden: “De enige manier om hem te stoppen, is door hem tien bananen te geven.” 

Luciano Passirani, die op zender Top Calcio 24, bewonderende woorden sprak over Lukaku, zei letterlijk: “Ik zie in de Italiaanse competitie geen enkele speler zoals Lukaku. Niet bij AC Milan, niet bij AS Roma, niet bij Lazio. Hij is een van de sterkste spitsen, minstens twee keer zo krachtig als Zapata van Atalanta. Zulke jongens hebben altijd dat extraatje. Dit zijn gasten die veel doelpunten maken, maar ook het team op sleeptouw nemen. Want als je een rechtstreeks duel aangaat met Lukaku, ben je dood, val je op de grond,” begon hij lovend. Om te eindigen met: “De enige manier om hem de baas te kunnen zijn, is door hem tien bananen te geven om te laten eten.” 

Chef van de zender, Fabio Ravezzani, greep direct in door het woord over te nemen en zijn excuses aan te bieden. Achteraf liet hij weten dat de zeventiger nooit meer te horen zal zijn op Top Calco 24. Maar het kwaad was al geschied. Op Twitter is woedend gereageerd op de racistische opmerking.