De meest waardevolle spelers in het Europese topvoetbal

Zo vlak voor de wintersport analyseerde Voetbal International welke spelers het meest waardevol zijn in het seizoen 2012/2013 tot nu toe. Het zal het niemand iets verbazen dat van de hoogste afdelingen van Duitsland, Engeland, Italië en Spanje, Barcelona-aanvaller Lionel Messi de ranglijst aanvoert. De Argentijn is, naast topscorer aller tijden, met 25 goals en 5 assist dit seizoen ook de meest waardevolle speler van de 4 grote competities. Op de tweede plaats volgt de Colombiaan Radamel Falcao. De spits van Atlético Madrid is goed voor 17 goals en 1 assist tot nu toe. Op de derde plaats komt Real Madrid aanvaller Cristiano Ronaldo met 14 doelpunten en 3 assists.

Met 12 goals en 5 assists volgt Robin van Persie. De Nederlander is hiermee meteen de meest waardevolle speler van de Premier League. Hij deelt zijn topscorerstitel in de Engelse competitie met Michu, die eveneens 12 doelpunten maakte.

De productiefste speler van de Serie A (Italië) is Stephan El Shaarawy. Voor AC Milan scoorde hij 14 keer en gaf 2 keer aan. In de Duitse competitie is Thomas Müller het meest waardevol. De Bayern München-speler scoorde 9 keer en gaf 7 assists.

Bekijk hier de volledige lijst van de meest waardevolle spelers in competitieduels in 2012/2013.

Bron(nen):   Voetbal International      

1 Reactie Doe mee met de discussie →