Vilanova alweer terug bij Barcelona

Barcelona moest zijn hoofdtrainer slechts 16 dagen missen. Tito Vilanova nam zondagavond alweer plaats op de bank bij Barcelona, voor de derby tegen Espanyol. Op 20 december onderging hij een operatie wegens een tumor in de speekselklieren. Eerder al was hij weer opgedoken bij de training.

Vilanova voelde zich voldoende hersteld van de ingreep, om alweer zo snel terug te keren op de bank bij Barcelona. In november 2011 moest voor het eerst bij hem kanker worden verwijderd uit de speekselklieren. Toen was hij alweer in 15 dagen terug, als assistent van Sep Guardiola.

Vilanova moet zich nog onderwerpen aan een chemokuur. Hij wil dat zoveel mogelijk combineren met zijn taken als hoofdtrainer. Door de operatie ontbrak hij slechts bij één wedstrijd van Barcelona. Terug in Nou Camp werd hij hartstochtelijk toegejuicht.

De eerste wedstrijd in 2013 leverde Barcelona geen enkel probleem op. Binnen een half uur nam het met 4-0 afstand van stadsgenoot Espanyol. Lionel Messi schoot éénmaal raak, uit een strafschop. Barcelona heeft nu in 36 competitieduels op rij weten te scoren, een evenaring van het clubrecord uit de jaren 1942-1944.