Max Verstappen alsmaar meer enfant terrible

Max Verstappen (22) kan in Nederland geen kwaad doen - hij is immers Nederlander - maar elders begint zijn prima donna gedrag danig te irriteren.

Zoals drie weken geleden in Mexico, toen hij in de kwalificaties een gele vlag negeerde en de commissarissen zijn polepositie schrapten. Verstappen, na afloop: "We zijn F1-coureurs. We weten best wat we doen."

Niemand in de paddock was het met hem eens. "Dat was dom en gevaarlijk", zei ex- wereldkampioen Jacques Villeneuve. Regelgever FIA was boos. Maar in Nederland waren we weer trots op onze Max. Een race later zei hij - zonder bewijs te leveren - dat de stal van Ferrari gerund wordt door oplichters. Voor de microfoon van de Nederlandse televisie zei Verstappen, gevraagd naar zijn mening over de kansloze Ferrari's (Leclerc finishte op meer dan 50 seconden van winnaar Bottas): "Zo gaat dat als je stopt met vals spelen." Nederland weer dol enthousiast, maar ook gewoon onbeschoft, natuurlijk. En zo is er iedere race een andere rel.

De Morgen stelt vast dat hij zijn remmen kwijt lijkt. 'Als mens weet hij wat hij wil, zegt hij wat hij wil en doet hij wat hij wil. Almaar meer, almaar vaker.'

Het gaat snel. De verkeerde kant op

Bron(nen):   De Morgen