Kiki Bertens wil geld voor deelname aan Olympische Spelen: “Hoogst ongebruikelijk”

Kiki Bertens heeft geen zin om mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokio. Dat heeft ze wel duidelijk gemaakt. Alleen voor een behoorlijke financiële vergoeding is ze bereid met haar hand over haar hart te strijken.

Bertens heeft aangegeven dat ze tonnen misloopt als ze meedoet aan de Spelen. Ze moet dan namelijk ook verplicht meedoen aan de Fed Cup en kan daardoor enkele toernooien niet spelen. Ze wil daarvoor worden gecompenseerd.

Jacco Eltingh, technisch en commercieel directeur van de KNLTB, noemt deze eis in de Volkskrant ‘ongebruikelijk’. De Fed Cup kent tegenwoordig een lucratieve finale voor twaalf landenteams. "Daarin vallen voor de topspeelsters flinke bedragen te verdienen. In die zin wordt deelname aan de Fed Cup al gecompenseerd." Eltingh vindt verder dat Bertens ‘met hart en ziel’ voor Nederland moet willen tennissen op de Spelen van Tokio.

Ze is al bevoordeeld door het NOCNSF doordat ze haar eigen begeleidingsstaf mag meenemen. "Dat is het tweede voordeel, anders was ik zeker niet naar de Spelen gegaan. De voorwaarde is dat ik een leuke tijd heb. Ik wil die olympische sfeer meekrijgen."

En de tennisster, die al bijna 10 miljoen euro aan prijzengeld heeft verdiend, wil dus geld zien.

Bron(nen):   De Volkskrant