Rasmussen verdient onze excuses

Toen Michael Rasmussen in 2007 bijna de Tour de France won, was heel Nederland trots op hem. Rasmussen is weliswaar een Deen, maar hij reed voor de Rabo ploeg, en dus was hij een beetje Nederlander.
Maar toen bleek dat hij ons – heel Nederland dus – had verraden. Hij had gelogen over waar hij was geweest in de maanden voor de Tour de France. Die  leugens dienden om dopinggebruik te maskeren. Heel Nederland leefde mee met de Rabo ploeg die zo hard werd geraakt door de oneerlijke Deen. De Rabo ploeg was zuiver en eerlijk, en kon niet anders dan deze kennelijke oplichter ontslaan.
Een oplichter blijkt het inderdaad te zijn geweest. ‘Epo, groeihormonen, testosteron, insuline, cortisonen en bloedtransfusies.’ Het hele rijtje heeft hij gebruikt.
Maar intussen weten we dat zijn hele ploeg aan de dope was. Het probleem van Rasmussen was voor de Rabo ploeg niet dat hij doping had gebruikt, maar dat hij was betrapt. Dat heel Nederland boos op hem was, destijds, omdat hij die arme Rabo ploeg had verraden slaat dus postuum nergens op. Rasmussen verdient onze excuses. Hij was de beste van de gedrogeerde renners. En dus de beste van alle renners.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  Wat een gel*l!

  Ook Rasmussen, ook Armstrong, ook al die andere valsspelers die we zo gewend zijn te vereren dat zelfs nu blijkt dat ze ons al die tijd hebben voorgelogen, we ze nog amper kunnen afvallen, verdienen alle spot, kritiek en minachting die ze krijgen.

  Iedere stuiver prijzengeld moet terug (dat kunnen we vast beter gebruiken nu), ieder compliment teruggedraaid en vooral, de boodschap moet duidelijk worden dat op de lange termijn valsspelen NOOIT loont.
  Niets mag nu vergoeielijkt worden, pas dan kunnen we beginnen te hopen dat we dit gedrag kunnen terugdringen.

 2. janneke123

  Schei toch eens uit met dat gezeur over goed of fout. De hele sport, JAAAA de hele sport is ziek.
  Wielrennen, atletiek, voetbal, basketbal en ga zo nog maar even door.
  VERBIED per direct het fenomeen competitie, dat is de bron van alle ellende.

  IK ben beter dan jij, mijn club is beter dan de jouwe, ik kan nog hadere lopen dan jij en ga zo maar door. Alles vanuit die achterlijke drang om te winnen.
  Er is in mijn ogen niet 1 sporter die het echt voor zijn lol doet.
  Ga lekker fietsen, voetballen, hardlopen of paardrijden maar doe dat uitsluitend voor je lol!

  Zolang men denkt dat het meest onbeduidende op deze aardkloot namelijk sport als iets belangrijks niet worden neergezet houden we mensen die niet om kunnen gaan met verlies en er alles aan doen om te winnen. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

  Bewegen is leuk, SPORT IS ZIEK

 3. Peter Smokers

  Verdient onze exkuses ?
  Vroeger werd je voor zoiets gelyncht als bedankje.

  De korruptie is zo groot dat de meesten het niet meer (durven) zien.
  De minst korrupte mensen zitten aan de onderkant en zijkant van de samenleving.

 4. Peter Smokers

  En als je hier niet aan mee doet ben je fout ?
  Het wordt steeds meer de omgedraaide wereld.

  Waar zijn al die waakhonden ?
  Oh, in slaap gevallen.

  Klokkenluiders worden vermoord.

Reacties niet toegestaan