Winnaar Afrika Cup wil geen gratis seks met prostituees

Eén speler van het Nigeriaans voetbalelftal past voor een weekje gratis seks met prostituees. Kenneth Omeruo, verdediger in de ploeg die voor de derde keer de Afrika Cup won, heeft het aanbod vriendelijk maar gedecideerd afgeslagen. ‘Mij niet gezien’, zo laat hij in de Telegraaf weten. De 19-jarige Omeruo speelt als Chelsea-huurling voor ADO Den Haag.

De nationale federatie van prostituees had de selectie van de winnaar in de Afrika Cup een opmerkelijke beloning in het vooruitzicht gesteld: een week gratis seks. Maar Omeruo voelt daar niets voor. ‘Daar ben ik helemaal niet mee bezig geweest. Volgens mij is er ook niemand van onze selectie van plan daarop in te gaan.’

Nigeria veroverde in Johannesburg voor de derde maal de bokaal in het toernooi van de Afrika Cup. Het versloeg met 1-0 Burkina Faso. Het team van de ‘Super Eagles’ vliegt vandaag terug naar Nigeria. In de hoofdstad heeft de selectie een ontmoeting met president Goodluck Jonathan.

‘Ik weet nog niet wanneer ik terugkeer naar ADO Den Haag. In elk geval zo snel mogelijk’, aldus Omeruo, vaste rechtsback in de ploeg van trainer Maurice Steijn. ADO ontvangt zondag Heerenveen. De trainer rekent op de tijdige terugkeer van de Afrikaanse kampioen.