Rondemiss: Ik kon hem toch geen draai om zijn oren geven?

'Ik kon hem toch geen draai om zijn oren geven, terwijl miljoenen keken?' Rondemiss Maja Leye reageert in de Belgische krant Het Nieuwsblad uitgebreid op het incident met Peter Sagan. De nummer twee in de Ronde van Vlaanderen kneep tijdens de huldiging het blonde bloemenmeisje in haar billen. 'Het was alles behalve gepast.' De kritiek op het vrijpostige gedrag van de 23-jarige Slowaak is nog altijd niet geluwd. De 25-jarige miss vertelde desgevraagd: 'Plots voelde ik een hand. Ik zag het niet aankomen, omdat ik met mijn rug naar hem stond, maar ik wist onmiddellijk wat er gaande was. Ik stond aan de grond genageld, als bevroren.' 'Zoiets doe je gewoon niet. Eerst was ik mijn kluts kwijt. Daarna schoot de vraag door mijn hoofd: wat moet ik doen? Ik moest professioneel blijven. Want als je reageert, maak je het moment nog groter dan het al is', aldus Maja Leye, die heel graag wil dat alle commotie en ophef over het voorval nu stoppen. Op Twitter houdt de kritiek op Sagan onverminderd aan. De coureur bood inmiddels openlijk zijn excuses aan in het tv-programma Café Corsari. 'Het was fout van me. Ik beloof in het vervolg met meer respect te handelen. Ik had dit nooit moeten doen.' Maja Leye is ook rondemiss in de Brabantse Pijl, waar Sagan zeker aan de start verschijnt. 'Hij zal het nu wel niet meer doen', aldus de meest besproken dame in België. Cannondale-ploegleider Amadio heeft andermaal verklaard dat er geen maatregelen meer zullen worden genomen tegen Sagan. 'Alle heisa is al een goede les voor hem.'  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. John JohnN

  Zie ik nou dubbel of hadden we dit al eerder te uitgebreid behandeld?

 2. Loobs

  Wat een onzin om dit zo op te kloppen. ‘Professioneel’ – amai zeg, madam, je staat daar toch duidelijk omwille van je lekkere lijf op dat podium, niet vanwege je herseninhoud of wel dan. En je gaf meneer Sagan toch ook ongevraagd een pakkerd op de wang? Zoek een ander beroep, of krijg je dan niet zoveel aandacht misschien? Guttegut, de gemiddelde barvrouw krijgt meer avances en lacht daarom. Zit toch geen kwaad achter.

  • John JohnN

   Meneer Lubbers kreeg anders behoorlijk wat problemen door hetzelfde gedrag. Ook wil ik je erop wijzen dat rondemissen inderdaad decoratief zijn en nooit anders doen dan het kusje op de bezwete wang wat jij aan tig mensen geeft bij elke verjaars en andere party’s. Ik heb rondemissen nog nooit renners zien bepotelen. Het lijkt me logisch dat zo’n renner dan hetzelfde ingehouden gedrag vertoont. Maar eigenlijk is het ook onzin om zo’n boertige wielrenner opnieuw zo’n breed podium te geven.

   (in antwoord op Loobs)
 3. Karel Kritisch

  Kunnen we die rondemiss niet gewoon afschaffen? Ik zou ze niet missen…

Reacties niet toegestaan