Weer geweld tegen een lid van Buitenboys

Een half jaar geleden stond het land even stil, omdat voetballers van een club uit Amsterdam west een grensrechter hadden doodgeslagen afkomstig van de Almeerse voetbalclub Buitenboys. Er kwamen acties, er werd een weekeind niet gevoetbald, het zou nooit meer gebeuren. Van dat laatste blijkt geen sprake. Ieder weekeind zijn incidenten van zwaar lichamelijk geweld te zien op de velden in het land. Gisteren werd de Almeerse voetbalvereniging Buitenboys is opnieuw getroffen door een zware mishandeling van een clublid.
Een half jaar na de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd tijdens een voetbaltoernooi in Huizen een 15-jarige speler van Buitenboys in zijn gezicht getrapt door een 14-jarige tegenstander. „De koude rillingen gingen door mijn lijf. Het bracht direct de herinnering boven aan die zwarte dag waarop Richard Nieuwenhuizen stierf”, reageert Buitenboys-voorzitter Marcel Oost in De Telegraaf. „Verschrikkelijk om te zien dat ondanks de dood van Richard geweld nog steeds voortduurt op het voetbalveld. Respectloos.” Het slachtoffer kwam na een duel ten val. Toen hij opstond, werd hij in het gezicht getrapt en stortte met een bebloed gezicht opnieuw ter aarde. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De dader is aangehouden en wordt vandaag voorgeleid aan de kinderrechter.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Straf het hele elftal door ze de rest van het seizoen op pantoffels te laten spelen. Het is heel vernederend voor de ploeg, dat al om te beginnen, maar een aardig bijeffect is dat een als hard bedoelde schop naar de tegenstander niet zo hard aankomt…

 2. John

  ”omdat voetballers van een club uit Amsterdam west een grensrechter hadden doodgeslagen”
  Nee nee redacteur, de grensrechter werd tegen het hoofd geschopt.
  Er wordt blijkbaar heel gemakkelijk geschopt tegen hoofden die ze met hun simpele verstand een balbehandeling geven.

 3. zo maar iemand

  En alwéér voetbal.

Reacties niet toegestaan