Balotelli: “Nog één racistisch lied, en ik verlaat het veld”

Mario Balotelli, spits in het Italiaanse elftal heeft tegen CNN gezegd dat hij “het veld verlaat” de volgende keer dat hij racistische gezangen hoort in de tribune.

“Als men nog eens een racistisch lief zingt wanneer ik aan de bal kom, stap ik van het veld,” zei hij toen hem gevraagd werd naar een incident van afgelopen zondag tijdens een wedstrijd van AC Milaan. De scheidsrechter stopte de wedstrijd 97 seconden lang om het gezang van de bezoekende supporters van AS Roma te laten wegsterven.

Het lied was gericht tegen Balottelli, maar ook op de Duits-Ghanees Kevin-Prince Boateng. Hij sprak met Boateng op het veld over de vraag of ze zouden weglopen. Maar ze besloten te blijven.

In januari liep Boateng van het veld tijdens een vriendschappelijke wedstrijd op het veld van Busto Arsizio. Uit een deel van de tribune weerklonken toen apenkreten. Het hele team van AC Milaan volgde zijn voorbeeld, het voorval werd later aangehaald als een toonbeeld van racismebestrijding in het voetbal.

Maar volgens Balotelli verandert er veel te weinig. Zijn maat is vol.

“Tot nu toe zei ik altijd dat ik er niet op zou reageren, maar ik ben van gedachten veranderd”.

In Italie worden gekleurde spelers wekelijks uitgejouwd, bespot en beledigd. Behalve af en toe een symbolische boete doet de Italiaanse voetbalbond er niet tegen

 

Bron(nen):   CNN