Murray: Djokovic heeft zich niet van beste kant laten zien

Novak Djokovic heeft zich niet van zijn beste kant laten zien door de Adria Tour in het leven te roepen. Dat heeft Andy Murray laten optekenen door The Times. Inmiddels zijn drie tennissers die hun opwachting maakten op het demonstratietoernooi besmet met het coronavirus.

"Ik heb altijd een goede relatie gehad met Novak. Maar wat daar is gebeurd, maakt geen goede indruk", zei Murray (33). "Het is belangrijk dat topsporters over de hele wereld laten zien dat we het serieus nemen en dat we ons aan de afstandsregels houden."

Tijdens wedstrijden in Belgrado en Zadar was publiek welkom en na afloop schudden spelers elkaar de hand. Op beelden was te zien dat spelers uitbundig feestvierden buiten de wedstrijden om. Ook poseerden zij schouder aan schouder. Dat alles was wegens de minder zware maatregelen in Servië en Kroatië toegestaan.

Nog geen verklaring

"Ik hoop dat we daarvan leren, want uiteindelijk komt de ATP tour niet terug als we elke week problemen hebben en de spelers doen wat ze willen", zei Murray, tegenwoordig de nummer 129 van de wereld.

Djokovic heeft nog geen verklaring afgegeven. Hij is nog in afwachting van zijn coronatest. Maandag werd bekend dat Grigor Dimitrov, Borna Coric en Viktor Troicki positief hadden getest.