Mr Formule 1 Olav Mol houdt er boos mee op

Olav Mol zou dit weekeinde, als vanouds, de F1 race in Canada van commentaar voorzien. Maar het gaat niet door. Mol is boos, omdat er volgens de zenders geen geld meer is om hem op locatie verslag te laten doen van het raceweekend. "Gezien de huidige economische omstandigheden is er geen ruimte meer om reportages ter plekke te produceren'', aldus Veronica en Sport 1. Mol is wel gevraagd om commentaar te gaan geven vanuit Nederland, maar het Nederlandse gezicht van de Formule 1 zag niets in dat voorstel. Veronica en Sport1 zeggen zijn keuze te respecteren, maar zagen daardoor geen andere mogelijkheid dan afscheid van hem te nemen. Mol zal worden vervangen door Ronald van Dam. De uitzending begint om 20.00 uur bij Veronica en Sport1. "Olav heeft aangegeven dit seizoen geen commentaar te willen doen vanuit Nederland. Wij respecteren zijn standpunt en betreuren het feit dat we daarmee afscheid van hem moeten nemen", verklaart Mark Bruitsman, de zendermanager van Veronica, de beslissing om te breken met Mol. Mol zelf liet via Twitter weten het besluit te betreuren. "Ik ben op mijn best op de circuits, ik had het zo graag gedaan om de fans te geven waar ze recht op hebben; inside info en liefde voor Formule 1."

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KwakMeister

  Gelijk heeft-ie. Pitspoezen zien er in het echt veel lekkerder uit.

 2. Dutchy

  Olav Mol moet zichzelf niet zo in het middelpunt zetten, dit zijn de gevolgen.

 3. catchit64

  Geen wonder dat het geld op is. Die anderhalve kijker die is overgebleven sinds de formule 1 achter de decoder zit brengt lang niet genoeg op om mooie tv te maken.
  Weer dat klotegeld die de lol verpest.

 4. André Somers

  Helaas voor Olav, maar persoonlijk zal ik hem niet missen. Dit weekend was toch BBC weekend! 🙂 Aan de kwaliteit van de verslaggeving van de BBC heeft Mol, zelfs niet met Kalf als pitreporter-sidekick, kunnen tippen.

  • catchit64

   Nou… ik heb 10 jaar bij de BBC gewerkt en ik kan je zeggen dat ze door velen hoger worden gewaardeerd om de naam dan wat ze in werkelijkheid waard zijn. Mooie programma’s, goeie producties maar vaktechnisch lang niet altijd zaligmakend.

   (in antwoord op André Somers)
   • André Somers

    Ik heb het niet over de BBC in het algemeen, maar over de verslaggeving van de F1. Over de BBC in het algemeen heb ik geen oordeel, daarvan ken en zie ik er te weinig van.

    Bij de BBC krijg je een uitgebreide voorbeschouwing, die ik erg de moeite waard vindt. En ze zitten er met een behoorlijk team van mensen die weten waar ze over praten. De gridwalk, vlak voor de start, is daar bijvoorbeeld een leuk onderdeel van. Bij de Nederlandse versie moet je het doen met een korte samenvatting van de kwalificaties, al was dat vroeger wel beter.

    (in antwoord op catchit64)
 5. Frank

  Olav Mol is een fantastische en gedreven man die het het met vol enthousiasme brengt. Nee dan nu die Ronald van Dam die veelal te laat reageert en vaak het zelfde zegt. Er zit geen leven in zijn stem. Veel te monotoom! Ik kan niet begrijpen waarom ze Olav hebben laten gaan. Zijn humoristische inbreng was fantastisch. Het is een gemis voor de f1 raportages. Eerst allard al weg en nu Olav. Helaas! Men mag alles van Olav zeggen, maar ik vond hem super. Hotsaaaaaaa!

Reacties niet toegestaan