Wesley Sneijder – aanvoerder af – moet bewijzen dat hij goed genoeg is voor Oranje

Wesley Sneijder is bij het Nederlands elftal aanvoerder af. De band heeft hij moeten overdragen aan Robin van Persie. Maar hij mag zelfs geen reserve aanvoerder meer zijn. Dat is nu Arjen Robben, die gisterenavond in Jakarta overigens weer een prachtig doelpunt maakte. Sneijder was erg in zijn wiek geschoten door het besluit dat hij geen aanvoerder meer mag zijn. Van Gaal: "Je hebt het gezien. Wesley Sneijder was tegen Indonesië niet geïrriteerd in het veld omdat hij geen aanvoerder meer was, maar door zijn eigen spel. Over het thema aanvoerder had ik al diverse gesprekken met hem gevoerd. En ja, dat was een grote teleurstelling voor hem.” Van Persie is trots. 'De bondscoach heeft me maandagavond gevraagd of ik de aanvoerder van het Nederlands elftal wil zijn', zei Van Persie. 'Ik voelde me erg vereerd. Ja, het is de bedoeling dat ik aanvoerder blijf.' Sneijder moet van Van Gaal een jaar lang bewijzen dat hij nog fit genoeg is om aan het WK in Brazilië deel te nemen. Lukt het hem niet om zijn oude niveau te halen, dan zal de bondscoach de spelbepaler niet meenemen naar de eindronde van het wereldkampioenschap. En daarom is hij ook geen aanvoerder meer: zo kan hij zich helemaal concentreren op zichzelf en zijn eigen spel.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Ik krijg maar niet het beeld uit mijn hoofd van ‘samen de maaltijd genieten met Yolante en het zilveren bestek van moeder Jan Smit’, als ik de naam Wesley Snijder hoor.

  2. Koper

    Nu blijkt dat karakter de doorslag geeft. Van Persie en Robben zijn échte winnaars en hebben 100% voor hun sport geleefd en alles gegeven om de top de bereiken én daar te blijven. Nu hebben Van Persie en Robben hun techniek mee die ze altijd boven de rest laten uitstijgen en dat heeft Wesley niet. Eigenlijk zou Yolanthe een transfer naar bijvoorbeeld een Suarez moeten maken zodat Wesley weer wat te bewijzen heeft.

Reacties niet toegestaan