Lance Armstrong: de tour winnen zonder doping is onmogelijk

Het kan niet, de Tour winnen zonder middelen te gebruiken. Lance Armstrong heeft in een interview met  Le Monde gezegd dat de Ronde van Frankrijk onmogelijk kan gewonnen worden zonder doping. Het interview is opmerkelijk omdat de Texaan sinds 2003 steevast had geweigerd met Le Monde te spreken. Hij verweet Le Monde (en andere Franse kranten) een heksenjacht omdat ze steeds opperden dat hij aan de dope was. Op de vraag of het mogelijk is om prestaties te leveren zonder doping, antwoordt Armstrong: 'Het hangt er van af welke wedstrijden je wil winnen. De Ronde van Frankrijk? Neen. Onmogelijk te winnen zonder doping. Want de Tour is een uitputtingsslag waarin zuurstof beslissend is. EPO gaat een sprinter niet helpen om een 100 meter te winnen; maar EPO is wel beslissend voor een renner op 10.000 meter. Dat is toch evident.' Kan de dopingcultuur in de wielrennerij worden beëindigd? 'Dat zal nooit gebeuren. Ik heb doping niet uitgevonden. En doping zal ook niet met mij ophouden. Ik nam gewoon deel aan een systeem. Ik ben een mens. Doping bestaat sinds de oudheid en zal altijd blijven bestaan. Ik weet dat dit geen populair antwoord is, maar het is helaas de werkelijkheid.'

Bron(nen):   Le Monde      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Lance Armstrong past bescheidenheid niet een verweer en begrip kweken.

 2. RhodBerth

  Misschien heeft hij gelijk, maar hij kan toch maar beter z’n mond houden.
  Als snap ik dat hij het geld nodig heeft die hij voor dit soort interviews krijgt.

  Hij heeft mij jarenlang prima vermaakt, dus ik vind het nog steeds prima. En met al die dopingzondaars krijgt hij wat mij betreft z’n gele truien terug. Maar toch kan hij beter z’n mond houden.

 3. jan bosscher

  als niemand (theorie) gebruikt zal er toch echt wel een winnen

 4. iembam

  Volgens mij heeft Lance gezegd dat je in “zijn” tijd niet kon winnen zonder doping. Maar heeft hij niet gezegd dat je helemaal niet kan winnen zonder doping. Dat is toch wel een verschil die er toe doet lijkt mij.

 5. Vogelbeest

  Doping bestaat. Leef er mee, integreer het in het leven. Als we doping legaliseren kunnen we bijvoorbeeld heel veel ouderdomskwaaltjes heel simpel bestrijden. Zaken als botontkalking, erectieproblemen, lusteloosheid zijn in ieder geval bij mannen poepsimpel op te lossen door een product als androgel te gebruiken. Bij voldoende onderzoek zullen er ongetwijfeld ook voor vrouwen goede middelen ontwikkeld kunnen worden.

Reacties niet toegestaan