Strakke shirtjes, korte broekjes

Verschillende berichten over het vrouwenvoetbal, wat volgens manager van de competitie Ingrid van Herle sexyer kan. Lange korte broeken en de mannelijke shirts moeten snel vervangen worden. Er is al wat belangstelling van vrouwen voor vrouwenvoetbal en dat is ook de doelgroep, maar daar zouden mannen bij kunnen worden gehaald door de sport een spannender uiterlijk te geven. "Hockey is gewoon sexy. En tennis, volleybal en handbal ook. Waarom kan het daar wel, en niet in het voetbal? Niet dat ze in een rokje moeten gaan spelen, maar een strakker getailleerd shirt en een kortere broek in plaats van zo’n jongensbroek zouden al welkome aanpassingen zijn", aldus Van Herle. Om meer belangstelling te krijgen is de BeNe League, de vrouwenvoetbalcompetitie, al uitgebreid met 8 teams. Vorig jaar was de competitie verdeeld in een A en B-league, nu strijden er in totaal 16 teams om te titel. Daarvan komen 8 teams uit België. Voor Nederland komen onder andere Ajax, ADO Den Haag, FC Twente en PSV uit.        

Bron(nen):   AT5  Journalisten.nl    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  Moet nou echt allles in de hele samenleving gesexualiseerd worden?
  ik dacht dat vrouwen voetbal spelen omdat ze dat leuk vinden, niet als alternatieve versierpoging…

  • tan

   Helemaal mee eens.
   Net met de mtv awards om de oren geslagen, grote zucht geslaakt.
   En dan dit bericht er achter aan.

   Weer een diepe zucht.

   (in antwoord op Niegol)
  • AT

   Sport en sex liggen niet zo ver van elkaar: emotie, hormonen en fysieke activiteit. Ook mannensport heeft een sexuele kant, daarom staan Nadal met z’n spierballen en zwetende Ronaldo met z’n oorbelletje op de covers.

   Weet wel dat bijvoorbeeld het vrouwentennis een ongelooflijke boost heeft gekregen sinds de kledij wat gewaagder werd en de dames meer als diva’s werden neergezet. Sponsorgelden en publiek stroomden toe. Dat is ook weer leuk voor de sporters zelf.

   (in antwoord op Niegol)
   • Pietje_Precies

    nou, ook omdat dat voor een normale sterveling nog te volgen is. De mannen slaan zo onwaarschijnlijk hard, dat vrouwentennis eigenlijk gewoon leuker is om naar te kijken. Vrouwenvoetbal is gewoon niet goed genoeg om interessant te zijn. dit is een kunstgreep. Hockey is ook echt een vrouwensport, waarbij heel veel meisjes op hun 7e al beginnen en er echte grote competities zijn. vrouwenvoetbal is gewoon te klein en nog geen topsport.

    (in antwoord op AT)
  • Dead Silence

   Ach…het dames(beach)volleybal, tennis, hockey, moest en is er leuker van geworden, althans voor het oog. Of we dat van voetbaldames (met alle respect) moeten verwachten, valt te betwijfelen.

   (in antwoord op Niegol)
 2. Anton van Haasteren

  Waarom mogen vrouwen er niet uitzien als vrouwen?

 3. Anton van Haasteren

  Nota bene na een artikel over een vrouw die bij het zwemmen ongepaste kleding zou dragen.

  https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/214031/dit-badpak-is-te-bloot.html
  Ik ben dat gezeik over vrouwen en kleding behoorlijk beu. Laat ze zelf bepalen wat ze willen dragen.

 4. Herman

  Waarom niet gewoon helemaal naakt, dan heb je pas de maximale belangstelling!

Reacties niet toegestaan