Sportkoepel ziet steeds minder fitte Nederlanders

Sport
door anp
zondag, 21 maart 2021 om 13:48
sportkoepel ziet steeds minder fitte nederlanders1616320814
Sportkoepel NOC*NSF ziet steeds minder fitte Nederlanders als gevolg van de lockdown. Uit nieuw onderzoek komt naar voren dat ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders aangeven minder te sporten wanneer hun sportclub dicht is. Vooral kinderen tot en met 12 jaar (49 procent) en jongvolwassenen tot en met 30 jaar (38 procent) sporten minder wanneer zij niet bij hun club terechtkunnen.
Deze cijfers komen uit het onderzoek ‘Sportgedrag en effecten coronapandemie’ over de maand februari 2021, dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar in opdracht van NOC*NSF. Bijna een kwart van de Nederlanders geeft in het onderzoek aan lastig motivatie te vinden om in zijn of haar eentje te sporten (23 procent).
NOC*NSF steunde eerder deze week de oproep van 31 binnensportbonden en belangenorganisaties om op korte termijn de sporthallen en gymzalen weer open te stellen. Die zijn nog altijd dicht. De binnensportbonden presenteerden in hun brandbrief aan het kabinet en de Tweede Kamer zorgwekkende cijfers over de sportbeoefening, met name onder kinderen. Van de 6 miljoen mensen die in januari 2020 nog actief hun sport beoefenden, was in januari 2021 nog slechts een derde over, aldus de bonden.