Wesley Sneijder nam bewust vaccin niet: “Waarom wel?”

Wesley Sneijder (37) lag vrijdagavond in 'De Oranjezomer' behoorlijk in de clinch met Johan Derksen (72), omdat de oud-topvoetballer geen coronavaccin wil nemen.

Wesley noemt zichzelf 'een van die mafkezen', die heeft besloten zich niet te laten vaccineren. "Ik heb corona gehad vorig jaar en heb er gelukkig weinig last van gehad, maar ik heb hem bewust niet genomen", legt hij uit.

Johan Derksen vindt dat stom. "Als ik voorzitter was van een club en ik zou jou als trainer willen hebben en jij zou met mijn kapitaal werken in de kleedkamer zou ik eisen dat je je zou vaccineren." 

Volgens Wesley ben je niet 'automatisch veilig' als je een vaccin neemt. "Ik ken mensen die zijn gevaccineerd en nog steeds corona hebben gekregen, en nog steeds mensen hebben besmet met corona. Als je gewoon een PCR-test gaat doen - zoals ik ook moet doen - dan weet ik zeker dat ik geen corona heb. Maar ik kan gewoon naast iemand in het vliegtuig zitten die gevaccineerd is en het wél heeft", stelt de ex-profvoetballer.