Suarez: ‘niks aan de hand’, maar FIFA gaat vervolgen

Luiz Suarez vindt dat er niks aan de hand is met hem en dat het zogenaamde bijten zwaar wordt overdreven. Op televisiebeelden is te zien dat hij de Italiaanse verdediger Chiellini bijt, maar Suarez ziet dat anders. "We waren beide in hetzelfde gebied op het veld en dan gebeuren die dingen, we moeten er niet zoveel aandacht aan geven," zei hij in een interview met een Zuid Amerikaans persbureau. De FIFA (en de wereld) denkt daar anders over. Woensdagochtend heeft de wereldvoetbalbond besloten een officieel onderzoek te starten naar het incident. Dat kan er toe leiden dat Suarez voor de rest van het toernooi wordt geschorst; De maximale straf die kan worden opgelegd is 24 maanden. De uitspraak moet er voor zaterdag zijn, want dan speelt Uruguay in de volgende ronde.

Bron(nen):   AP      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Goede voetballer, maar er is iets mis in z’n controlekamer. Daarom gewoon weg ermee, voorgoed.

  • RHK

   Ik stel voor om preventief zijn tanden te laten trekken. Dan mag hij weer gewoon spelen zaterdag 🙂

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Hannes

  Voetbal is een ruwe sport, regelmatig schoppen ze elkaar in de vernieling en dragen ze iemand met een brancard het veld af. De EHBO staat altijd naast de lijn paraat.
  Ook is deze sport zeer belastend voor de gewrichten.
  Weinig ex-voetballers kunnen na hun 30-ste nog rechtop lopen.

  Dit kleine bijtwondje stelt echt niets voor.
  Chiellini moet zich niet aanstellen.

  • Kopje thee

   hm, niet mee eens. De hele reflex van je tanden in iemand zetten is iets dat zo ver van het voetballen afstaat…. een schop ligt voor de hand, je doet immers de hele tijd niets anders op het veld, en de opzet is meestal geen daadwerkelijke verwonding maar balbezit of hooguit een tackle. Dat is hierbij toch echt anders. Psychopatisch gedrag, weg ermee.

   (in antwoord op Hannes)
  • Dead Silence

   Voetbal is eigenlijk een mietensport voor huilertjes. Dat zie je iedere keer. Australisch voetbal moet je dan beoefenen als je een echte man wilt zijn.

   (in antwoord op Hannes)
  • Apekool

   Voetbal is een tokkie-sport, de spelers gedragen zich dan ook precies zoals je verwacht – inclusief tokkie-tatoos, bijtincidenten, zielig doen en een corrupte organisatie.

   (in antwoord op Hannes)
  • RHK

   Voetbal is een contactsport met bijbehorende blessures en de sporters kiezen daar zelf voor, dat klopt.
   Dat je hondsdolheid of andere enge ziekten oploopt door bijten en/of speeksel/bloed-overdracht is iets dat moet worden voorkomen en ook helemaal niet nodig is als spelers “gewoon” doen. Deze gast is echter compleet gestoord (hondsdol?) en verdient het dat een tegenstander al zijn tanden uit zijn mond beukt, uit verdediging of uit voorzorg…
   Overigens zijn de bijtwonden best wel diep, zijn hele gebit met rijtwonden van de zijtanden staan er duidelijk in. Dat is dus niet een gevalletje “mijn bovengebit kwam per ongelijk op zijn schouder neer”.

   (in antwoord op Hannes)

Reacties niet toegestaan