Neymar voelde zijn benen niet

De Braziliaanse spits Neymar vreesde vlak na zijn rugblessure voor verlamming. Hij voelde zijn benen niet. Later kwam het gevoel weer terug. De Colombiaan Juan Zuniga sprong vol met zijn knie in de rug van Neymar. Het technisch wonderkind werd op een brancard van het veld gedragen. Later bleek dat hij een rugwervel gebroken had. De verwachting is dat Neymar vier tot zes weken is uitgeschakeld. De scheidsrechter heeft de overtreding niet gezien. Op basis van tv-beelden kan Zuniga alsnog geschorst worden. De overtreding van Zuniga was volgens de Braziliaanse voetbalbond een 'gewelddadige manier van spelen'. De tuchtcommissie van de FIFA gaat het incident nader onderzoeken. Verder wil de voetbalbond van het gastland dat de tweede gele kaart voor Thiago Silva wordt kwijtgescholden. Hij zou in de weg gelopen hebben van de Colombiaanse doelman toen die een bal wou uittrappen en mist nu waarschijnlijk de halve finale tegen Duitsland.

Bron(nen):   Volkskrant      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Neyman kan gelukkig zijn benen weer voelen, hij had ook een dwarslaesie kunnen krijgen of nog erger een gebroken nek en dood. Symptomen: opgezette spieren, blauwe plekken, botvlies aangetast ( heel pijnlijk), spierpijn over het hele lichaam, angst om invalide te worden( vreselijk zo’n existentiële daad ondergaan). Wanneer men zo’n misdaad begaat tegen een medecollega- voetballer lijken maar een paar straffen gerechtvaardigd, nooit meer voetballen, hoge vergoeding voor de getroffen voetballer en vergoeding van alle medische kosten tot zijn genezing etc. Goed dat de Fifa nadenkt. Zou het niet zo kunnen zijn dat deze aanvaller in opdracht heeft gehandeld? of onder een of ander middel zat? of , of ?

  • RhodBerth

   Dit is inderdaad vele malen erger dan wat Suarez deed.
   Met je knie in iemand z’n rug springen…. wat een dwaas. 1 jaar schorsen.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    Vanochtend in Trouw nog even goed de foto bekeken van de aanvaller,het zou me gezien de gelaatsuitdrukking niet verbazen als het opzet zou zijn, kan ik natuurlijk zo niet zeggen.Feiten Mevrouwtje.Feiten Mevrouwtje.
    Schorsen is redelijk wel moeilijk hoe lang, gelukkig heb ik hier ook niets over te zeggen.

    (in antwoord op RhodBerth)
   • marianne martens

    De voetballer is vrijgesproken, de foto nog een keer bekeken, de man kijkt niet naar de bal maar naar de rug van Neymar of is het fotoshop?

    (in antwoord op RhodBerth)
 2. Dead Silence

  Net Honda, ook zo’n geblondeerde homo:http://www.dumpert.nl/mediabase/323831/0544d4d9/scoort_die_geblondeerde_homo_weer_.html

 3. Meester Proper

  Als ie maar geen voetballer wordt
  Ze schoppen hem misschien half dood

Reacties niet toegestaan