10 redenen waarom de Argentijnen kunnen winnen vanavond

Die Argentijnen maken natuurlijk geen schijn van kans, maar om de fans wat moed in te spreken noemt de Argentijnse krant Los Andes tien sterke punten van het team. Dat staat in nrc.next. 1. Argentinië is een grote naam in de voetbalwereld. Tegenstanders zijn bang voor de Argentijnen. 2. Argentinië is in het toernooi gegroeid en van een weifelende ploeg veranderd in een offensief zelfverzekerd elftal. 3. Het Argentijnse elftal speelt als een team en is solidair met elkaar. 4. De bondscoach veranderde het systeem en wisselde belangrijke spelers en dat leidde tot uitstekende resultaten. 5. De laatste drie keer dat Argentinië de halve finale haalde, ging het ook door naar de finale. 6. Het elftal heeft meer in huis dan Messi: de individuele kwaliteiten van diverse spelers dragen bij aan het succes. 7. Na Brazilië heeft Argentinië de meeste fans. En die reizen allemaal mee van stadion naar stadion. Zo zijn er bij elke wedstrijd minsten 30.000 supporters aanwezig. 8. Hoewel twee belangrijke spelers zijn geblesseerd, is de rest van het elftal juist extra fit. Ze speelden in minder hete stadions, die dichtbij elkaar lagen en hebben ook nog geen slopende strafschoppenserie meegemaakt. 9. De groep weet hoe belangrijk winnen is voor de fans en voor het vaderland. Ze zingen zelf het hardst en vormen een echte eenheid. 10. Ze hebben Messi, de beste speler van de planeet.

Bron(nen):   nrc.next      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  In één ding zijn Nederlanders zeker de beste: de weg-met-ons doctrine. De ‘kwaliteitspers’ loopt voorop in het neerslaan van de hoop op een vrolijk feestje. Op de voorpagina had NRC next vandaag een cartoon van Messi, die het Hollandse elftal uitperst als sinaasappelen. Maar goed, NRC is natuurlijk in handen van een Belg.

  • Peter

   De NRC heeft gelijk gehad. Niet dat Messi de beste is. Er stond een team. Nederland ging kansloos ten onder.
   Eigenlijk was dit een herhaling van de vorige wedstrijd en ze wisten hoe het niet moest.
   Toch dachten ze op dezelfde manier weer te winnen en het schot van Vlaar is tot daar aan toe, maar die van Sneijder vind ik wel zo waardeloos. Na 2 missers was het al voorbij. Zo slap als ze de hele wedstrijd waren zo slap waren die strafschoppen.

   Argentinië was gegroeid, ja. En Nederland achteruit gegaan.
   Ze liepen meer tegen zichzelf te voetballen. Weinig samenspel en veel bal verlies.

   Gestruikeld in de halve finale over hun eigen onkunde.
   Ik vond Robben in de vorige WK beter.

   (in antwoord op Kopje thee)
 2. Heldoppantoffels

  De pers is goed bezig alle goede nederlandse hoop de grond in te boren, of zou het realisme blijken te zijn!?
  Mijn octopus voorspelde alleen dit: Als Nederland vanavond wint, dan worden ‘we’ ook wereldkampioen!

 3. Margriet

  Even wat punten tegenspreken:

  1. is dat zo? / 2. Zonder Messi zijn ze messy en messi is niet eens fit en dus messy….. / 3. so what…zijn die van ons ook / 4. Whahahaahah en die van ons dan, die is daar NOG sterker in / 5. Tja verdeeld over hoeveel jaar? Was dat niet 1978 en niet in 2010, dus tussen 1982 en 2006 zaten nog 2 keer, niet indrukwekkend. / 6. zie punt 2 daar hebben we het al over gehad / 7. so what, Duitsland had er gisteren echt geen 30.000 bij zich, met minder kan het ook / 8. Hebben ze al tegen een echte tegenstander gespeeld dan / 9. Ze konden het hier wel over Nerderland hebben…… en 10. boh, Robben Rulezzzzzzz !!!

Reacties niet toegestaan