Sporten met je huisdier

De raarste sporten die met of door dieren worden beoefend:1. Olifantenpolo

Dit is een variant van polo en wordt gespeeld in Nepal, Sri Lanka, Rajasthan (India) enThailand.

2. Paardenvoetbal
Dit spel is uitgevonden om stress en angst bij paarden, die vanuit het wild gevangen genomen zijn, weg te nemen.
Paarden kunnen het spel met of zonder ruiter spelen. Er worden twee doelen neergezet en er moet, net als bij voetbal, gescoord worden.

3. Fret in broek – ‘ferret legging’
Fret in broek is een spel met strikte regels: de speler staat voor een jury, met twee beestjes in zijn broek vastgebonden aan de enkels en het middel. Degene die de scherpe tanden en klauwen van de fret het langst kan weerstaan, heeft gewonnen.

4. koe gevechten
Dit is een traditioneel Zwitsers evenement, koe tegen koe. Een gevecht duurt ongeveer 40 minuten. Ook in Frankrijk, Italië en Turkije worden deze wedstrijden gehouden.

5. kamelen worstelen
Deze sport is een traditie aan de westkust van Turkije. De beste kamelen van lokale dorpen strijden tegen elkaar in een stoffig stadion. Kamelen zijn geen geboren vechters, dus deze sport is meer komisch dan spannend. 

6. Rollende duivencompetitie
Rollende duiven zijn huisdieren die bijzonder snel kunnen omrollen. In een team zitten 8 – 20 duiven. Tijdens de wedstrijden worden de duiven beoordeeld op: compactheid van de rol, gelijktijdigheid, diepte en kwaliteit van de rol. De jury concentreert zich op drie fasen tijdens de rol: de inzet, de rol zelf en het herstel van de rol.

7. Olifanten basketbal
Trainers van het Island Safari Centre op Koh Samui (Thailand) leren de 6-jarige Malie en 9-jarige Toktak de basis van het basketbal, om de vitaliteit en gezondheid van de olifanten te verhogen.

8. honden gevechten
Honden gevechten is een vorm van ‘bloed sport’. Honden worden gedwongen te vechten, soms tot de dood. In de meeste landen is deze sport illegaal.

9. Slakken racing kampioenschappen
Twee of meer landslakken strijden tegen elkaar, op een cirkelvormig traject met een straal van 33 centimer. Race nummers worden vaak getekend op het slakkenhuis om de slakken te kunnen onderscheiden. Het jaarlijkse Wereld Kampioenschap Slakken Racing in Engeland is de bekendste wedstrijd ter wereld.

10. Kalkoen bowling
Een bevroren kalkoen wordt gebruikt als bowling bal en 10 frisdrankflessen als pionnen. De sport wordt beoefend op een gladde ondergrond, zoals ijs, en is populair in Amerika en Canada.

Bekijk hier de hilarische beelden.

Bron(nen):   Oddee      

9 Reacties Doe mee met de discussie →