Kim Clijsters is fan: is pickleball het nieuwe padel?

De rackethypes volgen elkaar snel op. De tennisbaan is nog niet ingeruild voor een padelcourt of er is al weer een nieuwe manier bedacht om een balletje over een net te meppen. Maak kennis met pickleball.

Kim Clijsters is alvast fan. Ze is zelfs mede-eigenaar geworden van de professionele tour. “Met veel enthousiasme mag ik jullie meedelen dat ik samen met zevenvoudig Super Bowl kampioen Tom Brady de nieuwe eigenaar ben van de Major League Pickleball! Dit gaat leuk worden!” aldus viervoudig grandslamkampioen en voormalig nummer één van de tenniswereld Kim Clijsters.

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Vorig jaar is het aantal padelbanen in ons land bijna verdubbeld van 755 naar 1450. Pickleball lijkt er enigszins op. Het is een mix van tennis, padel, badminton en tafeltennis en wordt twee tegen twee gespeeld in een miniveld dat vier keer kleiner is dan een tennisveld. Het net hangt ook wat lager en je speelt niet in een 'kooi' zoals bij padel. Het balletje is lichter en het racket (paddle) is glad.

In Nederland kun je op zo'n twintig plekken pickleball spelen. De sport wordt voornamelijk door oudere mensen gespeeld, vanwege de lage kans op blessures. Clijsters, Brady en andere investeerders zoals NBA-ster LeBron James willen het spel populairder maken en streven naar veertig miljoen pickleball-spelers in 2030. Wat de sport met augurken te maken heeft, is tot dusverre onduidelijk.