Jurriën Timber leest voor iedere wedstrijd Psalm 91

Sport
dinsdag, 15 november 2022 om 10:34
anp 449588702
De tweeling Jurrien en Quiten Timber zijn heel gelovig. Jurrien vertelt aan De Telegraaf dat hij - als het maar even kan - op zondag naar de de Best Life Church in Zuilen gaat. "Als ik uit de kerk kom, heb ik altijd nieuwe energie. Maar midden in het seizoen – met twee wedstrijden in de week – is dat lastig. Onlangs speelden we op zondagavond om 20.00 uur tegen Excelsior en toen zat ik in de ochtenduren lekker in de kerk. Als het kan, pak ik hem mee. Lukt het niet, dan stuurt mijn moeder de preek door.”
Het is zijn moeder die hem en zijn broer het geloof gaf. En die een voorbeeld was door hen alleen groot te brengen. Net als rond de Europese duels van Ajax zal Timber vanuit Qatar nauw contact houden met zijn moeder. „Ik bel haar vanuit het spelershotel altijd op om samen te bidden. En van jongs af aan wil ze dat Quinten en ik voor elk duel Psalm 91 lezen voor bescherming. En als ik het veld opkom, hef ik mijn handen ten hemel en spreek ik altijd de tekst uit die ik ook op mijn scheenbeschermer heb staan. Dat was een cadeautje van mijn tante: ’Here God, ik vervang mijn kracht door Uw kracht, zodat ik niet moe word als ik ren en niet mat of uitgeput raak als ik loop. In Jezus naam, amen. Het is Jesaja 40:27-31.”
„Ik probeer elke dag in de ochtend én avond een moment voor het geloof te pakken. Ik bid als ik opsta en ga slapen. Ik dank God voor wat er gaat komen en voor de dag die is geweest. Op wedstrijddagen hebben we best veel vrije tijd. In de middaguren lees ik Bijbelteksten en luister ik worships en gospel voordat ik ga rusten."
„Rond de wedstrijden van het Nederlands elftal praat ik met Cody Gakpo vaak over God. Hij is ook heel gelovig. De laatste tijd stuurt hij me Bijbelse teksten en we zijn van plan binnenkort samen naar de kerk te gaan. We zijn goed met elkaar en het geloof triggert ons om elkaar nog beter te leren kennen. Als we wereldkampioen worden, dan geloof ik dat God daar een grote rol in speelt. Honderd procent. De kans is er. We gaan het zien. Ik ga met één doel naar Qatar en dat is niet om vakantie te vieren, maar om wereldkampioen te worden”

Psalm 91

Als je bescherming zoekt bij de Allerhoogste God,ben je helemaal veilig.
2 Ik zeg tegen de Heer:"Bij U ben ik zo veilig als in een schuilplaats,zo veilig als in een burcht.U bent mijn God. Ik vertrouw op U."
3 Want Hij redt je uit de vallen die de duivel voor je opzet.Hij redt je van dodelijke ziektes.
4 Hij beschermt je onder zijn vleugels.Bij Hem ben je veilig.Zijn trouw beschermt je als een schild, als een pantser.
5 Je hoeft niet bang te zijn.Niet voor gevaren die je 's nachts bedreigen.Niet voor pijlen die overdag op je afgeschoten worden.
6 Niet voor ziekte die in het donker op je loert.Niet voor de dood die je midden overdag aanvalt.
7 Al sterven de mensen om je heenbij duizenden of tienduizenden,jou zal niets overkomen.
8 Je zal alleen zien hoe het aflooptmet de mensen die zich niets van God hebben aangetrokken.
9 Bij U, Heer, ben ik veilig.U, de Allerhoogste God, bent mijn Beschermer.
10 Geen ramp zal je overkomen.Geen ziekte zal je huis binnendringen.
11 Want Hij zal zijn engelen bevelendat ze je moeten beschermen, waar je ook gaat.
12 Ze zullen je op hun handen dragen,zodat je je voeten niet zal stoten.
13 Leeuwen en adderszul je onder je voeten vertrappen.
14 De Heer zegt:"Omdat hij heel veel van Mij houdt, zal Ik hem redden.Ik zal hem beschermen, omdat hij Mij kent.
15 Als hij Mij om hulp roept, zal Ik hem antwoorden.In moeilijkheden en gevaar zal Ik bij hem zijn.Ik zal hem redden en voor de mensen eren.
16 Ik zal hem een lang leven geven.Ik zal hem redden en goed voor hem zijn."
Bron(nen): De Telegraaf