Bestuurders FC Barcelona hadden gloeiende hekel aan Messi: ‘hormonale dwerg’ en ‘rioolrat’

Lionel Messi, die vorig jaar emotioneel afscheid nam van de club waar hij groot werd, was niet bepaald geliefd bij het bestuur van FC Barcelona. De vedette moest wel erg veel geld hebben en eiste een andere behandeling dan de rest van het team.

De onmin ontstond toen uitlekte dat Messi tussen 2017 en 2021 maar liefst 555.237.619 euro verdiende bij FC Barcelona. Dat komt neer op 138 miljoen euro bruto per jaar. In coronatijd, toen de toch al financieel wankele club veel minder inkomsten had, moesten alle spelers een stap terug doen in salaris, maar Messi weigerde, blijkt uit WhatsApp-gesprekken tussen Roman Gomez Ponti, voormalig juridisch hoofd van Barça, en Oscar Grau, de toenmalige CEO. 

Vooral Ponti is kwaad op de Argentijnse sterspeler. “’Barto’, je mag niet zo goed zijn voor deze rioolrat. De club heeft hem alles gegeven en nu wil hij als een dictator transfers en contractverlengingen regelen. Ik zou het nooit kunnen doen, maar de kosten van de verlengingen van Luis Suarez en Jordi Alba zouden van zijn loon afgetrokken moeten worden.”

Hij vervolgt: “En daarbovenop de chantage en grofheid die wij hebben moeten verdragen van die hormonale dwerg, die zijn leven aan Barça te danken heeft...” Ponti schrijft ook dat Messi tegen Bartomeu had gezegd dat hij iedereen mocht vragen om salaris in te leveren maar niet Messi zelf en Luis Suarez.

Niet veel later vertrok Messi naar Paris Saint-Germain.

Bron(nen):   HLN