Medewerkster WK-organisatie trekt verklaring in uit angst voor boete Qatar

Een medewerkster van de WK-organisatie van Qatar trekt haar verklaring in over de corruptie van het oliestaatje bij de toewijzing van het WK 2022. Qatar dreigde haar een boete van 800.000 euro op te leggen wegens contractbreuk. Phaedra Almajid zegt in de Mail on Sunday: 'Ik was helemaal alleen in mijn strijd tegen Qatar en moest ook aan de toekomst van mijn kinderen denken. Ik voel me niet meer veilig en vertrouwde niemand meer'. Issa Hayatou, Jacques Anouma en Amos Adamu van het uitvoerend comité van de FIFA zouden 1,2 miljoen euro hebben gekregen in ruil voor hun stem. FIFA-onderzoeker Michael Garcia kon dat bewijzen met de nu ingetrokken verklaring van Almajid. De ethische commissie van de FIFA pleitte Rusland en Qatar donderdag vrij. Ze zouden het WK van 2018 en 2022 op eerlijke wijze hebben binnen gesleept. Onderzoeker Garcia is het daar niet mee eens en stapt naar het beroepscomité van de FIFA.

Bron(nen):   Nu      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AAFJE

  Heel gek, maar waarom geloof ik niet dat het om een eerlijke toewijzing gaat? Raar toch dat een ‘ethische’ Fifa commissie moet beoordelen over de Fifa….. Het woord ‘onpartijdig’ komt niet als eerste in mij op.

 2. Windows 8

  “FIFA-onderzoeker Michael Garcia kon dat bewijzen met de nu ingetrokken verklaring van Almajid.”
  Sedert wanneer vormt enkel een verklaring een bewijs?

  • vandehoedenderand

   Garcia heeft dat oorspronkelijke rapport geschreven. Die heeft wel meer dan één verklaring.

   (in antwoord op Windows 8)
 3. vandehoedenderand

  Die Garcia. Da’s een bijtertje. Jurist van Amerikaanse snit. Dat zijn de beste. Die laat niet los. De FIFA heeft hem zelf aangesteld. Zullen ze nu wel spijt als haren op hun kop van hebben.

  Ik mag hopen dat ie de maffia die de FIFA is genadeloos aanpakt, want niemand doet het. Nie-mand. Oud-voetballers niet, huidige voetballers niet, bobo’s niet, sponsors niet.

  Ja, de KNVB en de Belgische, Duitse en Engelse voetbalbond komen nu een beetje in actie. Veel te laat.

  Begin met opperschurk Blatter.

 4. Kees Cornelder

  Wat betekent ‘een fifa’ (of ‘een ioc’)? Betekent ‘hij/zij is corrupt’ (dus wegwezen)

 5. Marco Gorter

  Gewoon mee stoppen dat voetbal op TV, niet meer uitzenden en probleem is opgelost. Sporten moet je zelf toch doen? Je gaat als man toch geen tijd vrijmaken om naar een stel mannen te kijken die achter een bal aan rennen?
  Bij de Romeinen hadden ze spelen nodig om het volk in de hand te houden, wij nu toch niet meer…. toch?

Reacties niet toegestaan