Spanje verkoopt Super Cup aan China

Spanje heeft de jaarlijkse Super Cup verkocht aan China. Vanaf 2013 heeft dit voorproefje van het seizoen plaats in een Chinese stad. De Spaanse voetbalbond RFEF kwam een vijfjarige deal overeen met het Chinese sportmarketingbureau United Vansen International Sport (UVS). Naar verluid levert dit het Spaanse voetbal een bedrag op van 32 miljoen euro.
De Supercopa opent het seizoen met de traditionele wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. De editie van dit jaar, de klassieker tussen Real Madrid en Barcelona, wordt nog in eigen land afgewerkt. Maar het jaar daarop verhuist de ontmoeting naar China.
Spanje volgt hiermee het voorbeeld van Italië. De Italiaanse Super Cup wijkt vanwege commerciële belangen al jaren uit naar het buitenland. Zoals in 1993 en 2003 in de VS, 2002 in Libië, en 2009 en 2011 in Beijing. Ook dit jaar wordt de wedstrijd in China verspeeld. Dank zij Real Madrid en Barcelona is het Spaanse voetbal mateloos populair in China, dat het initiatief heeft genomen om nu ook de Supercopa te mogen organiseren.