EK: 9 redenen waarom Nederland van Duitsland gaat winnen

9 redenen waarom Nederland vanavond gaat winnen van Duitsland.


1. Tweede duel Duitsland
Duitsland is niet goed in het winnen van een tweede wedstrijd. Op de laatste 7 grote toernooien hebben ze slechts één keer de tweede groepswedstrijd gewonnen.

2. Nooit eerder twee keer achter elkaar verloren
Nederland heeft nog nooit twee keer achter elkaar verloren in de poulefase van een EK. De slechtste prestatie heeft Oranje geleverd in 1980. Toen werd Oranje derde in de groep en dus uitgeschakeld.

3. Fans

Nederland heeft de meeste fans: Er zullen ruim 10.000 Nederlandse supporters Oranje aanmoedigen. Duitsland verwacht 3.000 tot 4.000 aanhangers.

4. Frustraties
Alle frustraties van Oranje zijn eruit gegooid. Van der Vaart bijvoorbeeld gaf openlijk aan het steeds moeilijker te vinden om niet in de basis te staan. Dit lucht op en maakt krachten los.

5. Grappen over Oranje
Oranje werd meerdere malen uitgelachen door de Duitse krant Bild. Gisteren kwam de krant nog met de kop: 15 Hollanders, en maar 1 die lacht. De ‘ego’s’ in Oranje pikken dit niet en zullen laten zien wie het laatst lacht.

6. 32 jaar niet verloren
Oranje heeft al 32 jaar niet meer van de Duitsers verloren op een EK. De laatste nederlaag was op 14 juni 1980 met 3-2.

7. Charkov is voor Oranje
Het Oekraïense publiek staat in Charkov achter Oranje. Duitsland is niet erg geliefd in die stad.

8. De woede van Arjen Robben

Arjen Robben is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws geweest in Duitsland (onder andere door zijn gemiste penalty in de Champions League finale). Robben zal zijn woede vanavond uiten en mentaal sterk zijn: 'Dat is het belangrijkste nu, dat je mentaal de boel in deze fase op orde hebt. We zullen moeten winnen van die Duitsers. En dat kunnen we ook. Iedereen moet bij zich zelf te rade gaan.' Ook is Robben de enige Nederlander uit de huidige ploeg die ooit tegen Duitsland scoorde. Op 17 augustus 2005 scoorde hij in een oefenduel (2-2) beide goals.

9. 2-1 is het meest voorspeld

De Toto voorspelt 41% kans op winst voor Nederland. 40% van de gokkers voorspelt dat Duitsland wint. De meest voorspelde uitslag is 2-1.

Bron(nen):   AD  VI  Bron foto