Fiasco, dramatisch, helemaal weggegeven, kansloze nederlaag

NOS:
Van Marwijk: "Heel matig verdedigd"
Bondscoach Bert van Marwijk was woensdag na de nederlaag op het Europees kampioenschap tegen Duitsland (1-2) kritisch op de defensie en de vleugelspelers van Oranje. 'We hebben gewoon heel matig verdedigd', zo sprak de bondscoach tegen de NOS. 'En de samenwerking tussen de defensie en de twee centrale middenvelders liet te wensen over.'

Voetbal International:
Kansloze nederlaag

Aanvoerder Mark van Bommel reageerde voor de camera's van de NOS op de kansloze nederlaag. 'Kansloos, zo zag het er misschien wel uit', reageerde Van Bommel na de wedstrijd. 'Ik denk dat we sterk begonnen en kregen in openingsfase ook anderhalve kans. Daarna geven we het helemaal weg. Ik vond het begin niet slecht, maar daarna was het allemaal niet best.'

Telegraaf:
Fiasco
Het EK in Polen en Oekraïne dreigt voor het Nederlands elftal uit te lopen op een regelrecht fiasco. Nadat het openingsduel tegen Denemarken verloren ging, bleek Duitsland in Charkov ondanks een sterke tweede helft van Nederland te sterk voor het elftal van bondscoach Bert van Marwijk: 2-1 en is de kans dat de volgende ronde bereikt wordt bijzonder klein.

Volkskrant:
Niet meer in eigen hand
Het Nederlands elftal heeft na de nederlaag van woensdag tegen Duitsland (2-1) niet meer in eigen hand hoe lang het nog actief is op de Europese eindronde in Polen en Oekraïne. Oranje bereikt zondagavond alleen de kwartfinale als het met twee of meer doelpunten verschil van Portugal wint. Alsof dat al niet lastig genoeg is moet Duitsland ook nog eens Denemarken verslaan.

NRC:
Dramatisch
Het spel was inspiratieloos en de verdediging bleef schutteren. Badstuber mocht na een vrije trap vrij inkoppen, maar toen lag Stekelenburg nog in de weg. Gomez trok kort daarna de trekker wel over: Mathijsen was hem na een snelle Duitse combinatie kwijt en de spits kon diagonaal inschieten. Na de dramatisch verlopen eerste helft kon Van Marwijk niet anders dan ingrijpen.