Glasgow Rangers failliet en verdwijnt na 140 jaar

Het Schotse Glasgow Rangers is definitief failliet verklaard en verdwijnt na 140 jaar als roemrijk bolwerk uit het internationale voetbal. Een laatste reddingsplan om een regeling te treffen met de crediteuren mislukte, omdat de Britse fiscus niet wilde meewerken.
Glasgow Rangers heeft alleen al bij de belastingdienst een schuld van zo’n 60 miljoen pond (bijna 75 miljoen euro). De nieuwe eigenaar Charles Green had aan de crediteuren voorgesteld om van elke euro schuld slechts negen cent op te eisen. Vooral de fiscus weigerde daarmee akkoord te gaan.
Zakenman Green wil toch een doorstart maken met de opgeheven club. Hij moet het bedrijf overnemen voor 5,5 miljoen pond (6,7 miljoen euro). De club gaat dan verder onder de naam van The Rangers Football Club.
In eerste instantie moet de nieuwe club drie divisies lager proberen terug te keren naar het hoogste niveau. Het kan ook zijn dat Rangers in the Premier League mag blijven. Daar moeten de overige Schotse clubs mee instemmen.
Glasgow Rangers speelde liefst 400 keer tegen Celtic Glasgow, de eeuwige rivaal. Aan deze beroemde reeks, The Old Firm geheten, komt nu een eind. De club is met 54 landstitel recordhouder van Schotland, en tevens in de hele wereld.

Bron: Daily Mail