Clubs verdringen zich wèl om Huntelaar

Tal van clubs staan te dringen om Klaas-Jan Huntelaar in te lijven. In zijn contract met Schalke’04 staat een clausule, dat hij weg mag voor een afkoopsom van twintig miljoen euro. Dat heeft manager Horst Heldt bevestigd.
Malaga heeft de nummer drie van Duitsland laten weten dat het Huntelaar naar Zuid-Spanje wil halen, als opvolger van de gestopte Ruud van Nistelrooy. Schalke heeft de brede interesse voor de topscorer van de Bundesliga toegegeven en gemeld dat Malaga in elk geval bereid is twintig miljoen voor de Nederlander te betalen.
Ook Manchester United heeft zijn belangstelling voor Huntelaar kenbaar gemaakt. Het acht de prijs van 17 miljoen pond (20 miljoen euro) zeer interessant voor de topschutter. Manager Alex Ferguson is al jaren gecharmeerd van de vlot scorende spits. Ook Tottenham Hotspur en Arsenal hebben een oogje op de nummer negen van Oranje, in de eerste twee wedstrijden op het EK slechts reserve achter Robin van Persie.
Huntelaar, met 29 doelpunten in 32 wedstrijden de beste goalgetter in Duitsland, heeft laten doorschemeren graag nog een keer in Engeland te willen spelen. Hij deed al ervaring op in de grote competities van Spanje, Italië en Duitsland.