Guardiola verbiedt zaakwaarnemer te onderhandelen

Josep Guardiola wil tot januari onvoorwaardelijke rust en geen enkel contact met eventueel in hem geïnteresseerde partijen. Hij heeft zijn zaakwaarnemer Jose Maria Orobitg verboden onderhandelingen aan te knopen of zelfs gesprekken te voeren met clubs of wie ook. De ex-trainer van Barcelona gunt zichzelf een sabbatical jaar en wil die zonder voetbal doorbrengen.
In Bild maakte Bayern München eerder in de week bekend Guardiola te hebben benaderd voor de opvolging van Jupp Heynckes. Bayern-directeur Christian Nerlingen had dat tijdens de Spaanse bekerfinale besproken met Pere, de broer van Guardiola. Het contract tussen de Zuid-Duitse club en Heyenckes loopt nog tot medio 2013.
Elke toenadering is voorlopig kansloos, liet Orobitg optekenen in Der Kicker. De zaakwaarnemer heeft van Guardiola opdracht gekregen de absolute rust rond zijn persoon te garanderen en te respecteren. ,,Vijf, zes grote clubs hebben navraag gedaan, maar Pep wil van niets weten. Hij heeft me verboden contact op te nemen met clubs, omdat dat alleen maar de geruchten op gang brengt’’.
Na vier tropejaren in Barcelona wil de Spanjaard de tijd nemen om de accu weer op te laden. Daartoe verhuist hij voor een lange periode naar New York. Tot zeker januari, februari wil hij niet lastig worden gevallen met vragen over zijn toekomst. ,,Pep heeft nog geen idee wat hij in het voorjaar van 2013 wil gaan doen. Misschien is dat in februari veranderd. Ik heb Pep wel gezegd dat als hij in de zomer weer als trainer wil beginnen bij een nieuwe club, dat hij dan niet tot mei met de onderhandelingen kan wachten’’, aldus de zaakwaarnemer van Guardiola.

Bronnen: Kicker en VI