Europees record voor Duitsland

Met de overwinning tegen Griekenland vestigde Duitsland een Europees record. In het Poolse Gdansk boekte het de vijftiende zege op rij in wat men noemt competitieve wedstrijden. Daarmee nam het team van bondscoach Joachim Low afstand van Spanje en Nederland, die beide op successievelijk veertien keer winst bleven steken.
Duitsland verloor, buiten oefenduels, voor het laatst op het WK in Zuid-Afrika in de halve finale tegen Spanje (0-1). Vervolgens zegevierde het om de derde plaats tegen Uruguay, in tien kwalificatieduels voor het EK en in de vier wedstrijden tot nog toe op Euro 2012. Tot het treffen met de Grieken moest de Mannschaft deze eer nog delen met Nederland en Spanje.
Spanje had in Zuid-Afrika, na het verrassende verlies bij de opening tegen Zwitserland, zes keer achtereen succes op het WK, tot en met de finale. Daarna trok het die lijn door in alle acht duels voor de kwalificatie voor het EK, maar op Euro 2012 begon het met een gelijkspel tegen Italië (1-1).
Nederland kwam tot de reeks van veertien overwinningen tussen 2009 en 2010, tijdens acht kwalificatieduels voor het WK. In Zuid-Afrika voegde Oranje daar nog eens zes zeges aan toe, tot de verloren finale tegen Spanje.

Bron: VI

Bron(nen):   Voetbal International