Ook Duitsland klaagt over een mol binnen de gelederen.

Al in de middag voor de kwartfinale van donderdag was uitgelekt dat bondscoach Joachim Low de voorhoede tegen Griekenland rigoureus zou vernieuwen. Het zint hem allerminst dat dit soort gegevens al in een vroeg stadium de media bereiken. Bild kopte al meteen in vette letters: ,,Jogi sucht den Maulwurf in der Nationalelf’’.
,,De bondscoach heeft ons hierover aangesproken. Hij was niet blij met het lek’’, vertelde Schurrle, een van de veranderingen in de kwartfinale. Low verving de complete aanval. Al om twee uur ’s middags toeterden allerlei sites op internet dat Mario Gomez op de bank moest beginnen. En lagen prompt ook de namen van Marco Reus, Andre Schurrle en Miroslav Klose op straat.
,,Om twee uur was alles bekend over de opstelling. Er moet een lek zijn. Ik denk niet dat het iemand is van de selectie. Ik kan me dat echt niet voorstellen’’, vermoedde Schurrle. In de Duitse media werd gesuggereerd dat Oliver Bierhoff, manager van Duitsland, de bron zou zijn van het uitlekken. Hij zou zijn mond hebben voorbijgepraat. Ondanks de overtuigende zege op de Grieken heeft Low de groep met klem verzocht de gelederen hermetisch gesloten te houden.

Bron: Bild