Sport
door anp
zondag, 23 april 2023 om 12:52
hassan wint bij debuut op spectaculaire wijze marathon van londen1682247627
Atlete Sifan Hassan heeft in Londen een spectaculair debuut gemaakt op de marathon. De tweevoudig olympisch kampioen op de baan won de wedstrijd over 42,195 kilometer door de regenachtige hoofdstad van Engeland in een tijd van 2.18.34.
Daarmee verbeterde ze het Nederlands record van 2.22.51 dat Nienke Brinkman vorig jaar in de marathon van Rotterdam op haar naam zette. Ook voldeed ze aan de limiet voor deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.
Hassan liep een opmerkelijke race, want na een uur leek haar wedstrijd ten einde. Ze begon opzichtig te kneden in haar linkerbovenbeen en stopte twee keer om even te rekken. Iedereen verwachtte dat ze zou uitstappen, maar de Nederlandse troef verbeet de pijn en liep door om vervolgens het gat naar de koplopers te dichten en met een machtige eindsprint als eerste over de finish op The Mall te rennen.