‘Opstappen Van Marwijk een goed voorbeeld voor de leiding van de Rabo-wielerploeg’

Steven Rooks vindt dat de Nederlandse wielrenners in het algemeen en die van Rabo in het bijzonder prutsen. Steven Rooks, oud-winnaar van de bolletjestrui en voormalig tweede in het eindklassement van de Tour de France, zegt in zijn column in het AD dat de Rabo-ploegleiding consequenties moet verbinden aan een Tour die opnieuw geen topklassering gaat brengen in het algemeen klassement. ,,Dat de renners van Rabobank de afgelopen dagen niet mee konden doen om de ritzeges mag je volgens mij niet helemaal wijten aan de horrorcrash van vrijdag. Naar mijn mening komen ze ook in kwalitatief opzicht te kort. Dat is een harde, maar eerlijke conclusie... Een ploeg met zoveel geld en zo weinig aansprekende resultaten: in de top van het bedrijfsleven zouden er al lang koppen gerold zijn. Maar ook in andere takken van sport. Bert van Marwijk hield de eer aan zichzelf. Dat zou misschien een voorbeeld moeten zijn voor de Rabobank-top die al jaren op dezelfde plek zit.''

561 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  wat vreemd zo’n conclusie over het bedrijfsleven en de sport. in het bedrijfsleven blijven mensen ook jarenlang zitten, gesteund door een “slappe” Raad van Bestuur.Van dichtbij meegemaakt, slap, oude jongens krentenbrood en zodra iemand de deur uit is, keihard neersabelen en lekker “vet” lachen. Stuitend.Wat heeft dat met Eer!!! te maken dat Bert van Markwijk zelf opstapt.Bert van Markwijk is wel heel erg verstandig geweest, een goede trainer, lap- zwansen als adviseurs , net zoals RvB’ en, want anders hadden ze hem allang gewaarschuwd, dat het moeilijk zou worden met dit elftal. Noch de trainer, noch Huntelaar is schuldig aan het debacle, het is de KNVB, een groot aantal spelers, de slak, “slijmerige”,media, de hijgerige/rennende reporters etc en vooral niet vergeten, de groep mensen, die tegen beter in hun spelers steunen. Huntelaar is nog enigszins beschaafd, heeft geen tatoeages ( waarom heeft iemand die nodig? Kunnen ze niet spreken? Alleen wijzen? )
  De wielersport, de RABO bank etc, het blijft onbegrijpelijk dat deze organisaties daar nog geld in stoppen bij een sport met zoveel ” bagger” doping, ontkenning etc. daar is al helemaal geen eer in te behalen. Ben de afgelopen tijd, heel veel, heel veel mensen tegengekomen die noch naar voetballen keken, noch naar de wielerei/spielerei.
  Wel natuurlijk naar tennis en misschien soms ook naar de Spelen.
  Hopen dat het maar niet gaat regenen!!! Er is geen overdekkend dak.
  Vraag: “U kunt een I PAD verdienen als U weet, hoeveel % mannen en hoeveel % vrouwen hebben gekeken”?

Reacties niet toegestaan