9 bizarre quotes uit de persconferentie van de FIFA

Vanmorgen heeft de FBI negen FIFA-kopstukken laten arresteren wegens omkoping, afpersing en het witwassen van geld. Het is de eerste keer dat er van buitenaf wordt ingegrepen bij de criminele voetbalbond. Als reactie kwam woordvoerder van de FIFA Walter de Gregorio met een persconferentie. In plaats van toe te geven dat het een dramatische aanklacht is tegen de organisatie, hield hij een nogal opgewekte toespraak. Dit zijn de meest bizarre quotes. 1. ''FIFA is hier de beschadigde partij. Het is een moeilijk moment voor ons.'' 2. ''Dit is goed voor de FIFA. Niet in termen van reputatie of imago, maar wel als het gaat om een grote schoonmaak van de organisatie.'' 3. ''Het is goed. Het bevestigt dat we op het juiste spoor zitten, maar het doet pijn.'' 4. ''Jongens, wij zijn net zo verrast als jullie.'' 5. ''De voorzitter is hier niet bij betrokken dus hoe kun je zeggen dat hij moet aftreden. Over twee dagen zijn er nieuwe verkiezingen. Als de 209 leden van de FIFA hem herkiezen dan is hij gewoon weer vier jaar voorzitter.'' 6. ''Ten eerste is Blatter gefocust op het congres. Laten we zeggen, dat zijn stressniveau iets hoger is dan normaal, maar eigenlijk is hij best ontspannen. Hij weet dat hij er niets mee te maken heeft. Dat is vandaag nog eens bevestigd.'' 7. ''Blatter is niet aan het dansen in zijn kantoor. Hij is erg kalm. Hij weet wat er is gebeurd en werkt volledig mee. Maar hij is vandaag niet de meest gelukkige man. Hij zegt niet: 'Wow, wow, wat hier gebeurt is echt cool, maar hij weet dat dit de consequentie is van waar we mee zijn begonnen. Het is een verrassing dat het vandaag gebeurt, maar het is geen verrassing dat het gebeurt.'' 8. ''Er zal gespeeld worden in Rusland en Qatar. Dat is een feit.'' 9. ''De gearresteerde personen zijn nog niet veroordeeld dus hoe kunnen we ze dan nu al schorsen? Daar zijn procedures voor. Je kunt niet verwachten dat als om 6 uur 's morgens de procureur-generaal voor de deur staat, we direct mensen gaan schorsen. We zijn nog op zoek naar alle informatie.''  

Bron(nen):   The Independent      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Dikke pluim voor het Amerikaanse ministerie van justitie en de FBI.

  God bless the United States of America!

 2. Jaap Aap

  Voor zover mogelijk verliest FIFA nog meer geloofwaardigheid als Blatter op vrijdag toch weer herkozen wordt. Ook al is hij niet direct persoonlijk betrokken bij deze affaire, het heeft wel allemaal kunnen gebeuren onder zijn voorzitterschap. En was dit nu de eerste keer dat de bond in opspraak is gekomen dan was het nog iets anders maar de ‘geur’ van fraude, omkoping, misdaad is al heel lang geleden veranderd in een walgelijke stank…

 3. Meneer Dick

  De Fifa is machtiger dan alle landen in de wereld, op voetbal-gebied. Alle landen, vooral al die corrupte landen, moeten dansen naar de pijpen van de Fifa.

  Er is echter toch 1 land dat machtiger is dan de Fifa en Blatter, ook op de organisatie Fifa. Dankzij dat ene superland komt er toch nog gerechtigheid in het internationale voetbal.

 4. Dead Silence

  Fifa is als een tumor van het ergste soort.

 5. kwikfit

  Moest ineens aan Mohammed Saeed al-Sahhaf denken …. geen idee hoe dat komt 😉

 6. bladvoormijnmond

  Een spelletje van geweld en bedrog.

 7. wwoud

  Waarom uitgerekend nu? “It is politics.” De Amerikanen azen op het WK voetbal 2026 samenvallend met 250 jaar Amerikaanse onafhankelijkheid. Blatter ziet het wel zitten vanwege de commercie, maar de Amerikanen stellen voorwaarden aan transparantie en fairness.
  De aanbestedingsprocedure voor 2026 is inmiddels opgestart en met de gang van zaken rondom Qatar en Rusland in het geheugen is dit het uitgelegen moment om de FIFA organisatie op te schonen teneinde geloofwaardig over te komen.

  • Bartje

   heel leuk.
   Maar als Azie, Afrika, Zuid Amerika hun dreigement omzetten in werkelijkheid.
   Uit de FIFA treden dan word het een zeer dure aangelegenheid voor EU en VS doordat de TV rechten, 99% van inkomsten ietsje bijgesteld moet worden.

   (in antwoord op wwoud)
 8. Bartje

  De hele wereld hangt aan elkaar van macht misbruik en corruptie.
  Dus het zou wonderlijk zijn als de FIFA een eerlijke organisatie is.

Reacties niet toegestaan