Sky verdient ook het meest in de Tour

Het zal geen verbazing wekken dat de oppermachtige wielerploeg van Sky tot nu toe het meeste verdient in de Tour de France. Mede dankzij de gele trui van Bradley Wiggins inde Sky in de eerste twee weken al 77.920 euro. Tweede in het voorlopige klassement van verdiensten staat Liquigas-Cannondale (Nibali en Sagan), zij het op gepaste afstand, met een totaal van 57.200 euro. Derde is Europcar (Thomas Voeckler) met 42.390 euro. In de top-vijf volgen Lotto Belisol (Jurgen Van den Broeck en Andre Greipel) met 41.840 euro en het verrassende FDJ-BigMat (met Thibaut Pinot) met 41.170 euro. Rabo-bank pakte van de drie Nederlandse ploegen nog het meest: 20.700 euro en komt daarmee op de tiende plaats. De Spanjaard Luis Leon Sanchez droeg het meeste bij: 8.000 euro voor de zege in de veertiende etappe van de Tour. Argos-Shimano staat vooralsnog achttiende met 7.220 euro en Vacansoleil-DCM zelfs voorlaatste met slechts 5.190 euro. Movistar, de ploeg van Alejandro Valverde, sluit de rij met een schamele 3.610 euro. De populaire wielersite Cyclism'Actu becijferde deze bedragen en publiceerde het lijstje. De Tour de France heeft een prijzenpot van zo'n drie miljoen euro te verdelen. De winnaar ontvangt 450.000 euro. Tot op heden verdiende de super-sprinter en drager van het groen Peter Sagan persoonlijk het meest: 47.000 euro. De winnaar van de groen trui mag in Parijs rekenen op een bonus van 25.000 euro.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Kan iemand mij uitleggen waarom leeghoofdige sporters uberhaupt geld krijgen voor het uitoefenen van een hobby. Belachelijk

  • André Somers

   Omdat er miljoenen (nog leeghoofdiger?) mensen zijn die het leuk vinden om er naar te kijken, en dat mogelijkheden oplevert voor het commercialiseren van deze “hobby”?

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan