Frank de Boer: spijt van uitspraken over homo’s

Frank de Boer betreurt alle ophef over zijn uitspraken over homo's. Voor de tv-zender BNN verklaarde de trainer van Ajax dat er volgens hem geen homo's zijn in de voetbalsport. ,,Homo's zijn a-sportief en hebben een slechte motoriek''. Het filmpje met deze uitspraken wil BNN gebruiken voor de promotie van het programma FC Gay op 4 augustus, daags voor de start van het nieuwe seizoen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Via Twitter verontschuldigt Frank de Boer zich voor de uitspraken. ,,Voetbal is van iedereen, ook van homo's. Ik betreur de ophef. Heb niemand willen kwetsen. Uitspraak is uit zijn verband gerukt''. BNN betwist dat weer op zijn beurt. ,,Over de uitspraken van Frank de Boer is geen discussie. Die heeft hij gedaan''. BNN heeft wel het gewraakte filmpje van YouTube laten verwijderen. Ajax was woedend over het plaatsen van het filmpje online. Een woordvoerder van COC, de Nederlandse vereniging tot integratie van homoseksualiteit, reageerde al even ontstemd. ,,Het geeft een signaal af dat homo's niet welkom zijn in het voetbal''. De KNVB is druk doende een groot plan voor te bereiden om homoseksualiteit in het voetbal geaccepteerd te krijgen. ,,Dat is nog steeds een taboe in het voetbal''.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Ach gossie, hij kan er toch niks aan doen… Voetballers hebben nou eenmaal niet meer hersencellen.

 2. Har Davids

  De opmerking was uit zijn verband gerukt. Frank de Boer is niet alleen stom genoeg om iedereen te laten weten dat hij in clichés grossiert, maar gaat er daarna nog eens over liegen ook. Misschien moet hij zich beperken tot voetbal.

 3. JerushaG

  “Homo’s zijn a-sportief en hebben een slechte motoriek.” Aldus Frank de Boer, die het IQ heeft van een garnaal en een abominabel slechte stem- en spraakbeheersing heeft.

  Ga eens naar de logopedist, sukkel, en doe eens wat aan je intens hinderlijke domheid!

Reacties niet toegestaan