De hoogtepunten van de openingsceremonie

De openingsceremonie was groots en Brits: in de bijna vier uur durende show werd de geschiedenis uitgebeeld met behulp van 15.000 performers, 7500 vrijwilligers, 15.000 vierkante meter podium en 50 ton geluidsinfrastructuur. 80.000 toeschouwers zagen het spektakel live. Tourwinnaar Bradley Wiggens opende de show met een ‘big bang’ van de grootste bel ter wereld. Hierna ging het van een levend decor met boerderijen, schapen, koeien en weiden, naar modernere tijden met fabrieken en de industriële revolutie. Staal, de Britse uitvinding die de wereld veranderde stond centraal. Grote namen zoals Shakespeare, Blake, Milton, maar ook personages als Peter Pan, Kapitein Haak, Mary Poppins en Cruella de Vil kwamen in de show voor. Bekende artiesten als Paul McCartney, Arctic Monkeys en Rowan Atkinson (Mr. Bean) traden op. Koningin Elizabeth verklaarde de Spelen officieel voor geopend. Een aantal jonge sporters ontstak daarna de vlam, die door David Beckham bij het stadion bezorgd was. Sir Paul McCartney sloot met Hey Jude de avond af. Bekijk hier de hoogtepunten in een filmpje.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  In het voorbijgaan zag ik op de TV Dickens voorbijkomen. Mag je zeggen dat het een walgelijke demonstratie is van niets, moet je je er gewoon niet bij neerleggen dat er niets meer tegen te doen is. De ongelofelijke lichamelijke en geestelijke armoede . Is zo’n manifistatie niet gewoon een illussie, zijn inmiddels die Olympische Spelen niet gewoon een uiterst bureaucratische ( semi- fascistische )organisatie,waar helden zijn en schoonmakers die in krotten zijn ondergebracht, kunnen we het over die sporters hebben, die de belasting -betaler al veel te veel geld kost, zeker als ze na hun 30ste ziek worden.Sport krijgt meer geld dan die hele ” grijze” golf ( gaan er veel meer van dood dan men voorspelt b.v nare maatschappelijke toestanden, rampen etc ) waarin zoals zo’ n ultra- rechtse hoogleeraar van het CDA, over neuzelt. Pak de Sportwereld aan jochie, het zijn bijna zonder uitzondering buitengewoon onsympatieke mensen ( Mulder en Winnen daargelaten ), die alleen maar overzichzelf leuteren en niets orgineels zeggen.Ach, eigenlijk is het een terugblik naar de “wrede” keizers, zoals Nero e.a. NIets aan de hand.

 2. Cornelis Berend

  Je mag het dan indrukwekkend noemen, het is natuurlijk een en al megalomane krankzinnigheid. Het schoolvoorbeeld wat je met door bancaire gladjakkers uit de samenleving weggeroofd geld kan organiseren. Investeringen zonder terugverdienkans. Ook in Nederland zullen mensen van criminele allooi op blijven staan om te verkopen dat Nederland het nodig heeft om de spelen eens te organiseren. Wat alleen meeloten al kost.

  Stel dat we het ooit winnen wat moeten we dan in hemelsnaam naar voren schuiven om zo’n show te maken. Volendam? Onder regie van Oerlemans omdat hij het vervaardigen van zowel ranzige TV als schreeuwspeelfilms beheerst? Een welke hoogte punten uit onze rijke cultuur laten we dan zien: Pierre Kartner? Volendam? Sineke? Een parade van ons Songfestival-talent door de decennia heen? Ivo Niehe? De damschreeuwer? Mogen de Oh Gerso deelnemers op de middenstip met elkaar neuken? Mag Corrie Konings het slotlied zingen. En wordt André Hazes weer opgegraven vanonder de middenstip van de arena. Zodra we een show gaan maken over onze cultuur wil niemand zaken meer met ons doen.

 3. marianne martens

  dank voor je reactie want het is krankzinnig wat er gebeurd.

Reacties niet toegestaan