Olympische Spelen: de hoogtepunten van dag 9

Sport
zondag, 05 augustus 2012 om 23:31
welingelichtekringen header 1
De negende officiële dag van de Olympische Spelen zit erop. Opvallend nieuws en uitslagen uit Londen kort uitgelicht: Bron: nocnsf.nl, Infostrada Sports
  • De Jamaicaan Usain Bolt prolongeerde zijn titel op het koningsnummer met een nieuw olympisch record van 9,63 seconden. Landgenoot Yohan Blake won het zilver in 9,75 seconden. De Amerikaan Justin Gatlin pakte brons.
  • In het tennistoernooi won de Brit Andy Murray de finale van Roger Federer. In de vrouwendubbel werden de Amerikaanse tenniszussen Serena en Venus Williams na 2004 en 2008 opnieuw olympisch kampioen.
  • 'Blade Runner' Oscar Pistorius heeft tijdens zijn historische debuut op de Olympische Spelen geen plaats in de finale op de 400 meter weten te veroveren. De Zuid-Afrikaan komt nog wel uit op de 4x400 meter.
  • Ranomi Kromowidjojo is dankzij haar successen nu de meest populaire Nederlandse olympische sporter op Twitter. De 21-jarige zwemster staat zondagavond op 71.000 volgers. Sven Kramer, de meest succesvolle olympiër van de Spelen in 2010 staat op nummer twee met 68.500 volgers. Robin van Persie is nog altijd de meest populaire Nederlandse sporter met bijna twee miljoen volgers.
  • De Britse zeiler Ben Ainslie won zijn vierde gouden medaille (in de Finn-klasse) en is nu de meest succesvolle zeiler in de geschiedenis van de Spelen. Hem rest nog één taak: zijn vriendin aanmoedigen, de Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester. Zij vaart maandag de medalrace in de Laser Radial-klasse en maakt grote kans op goud. De Nederlander Pieter-Jan Postma greep net naast een medaille in de Finn-klasse.
  • Zeilen: Dorian van Rijsselberghe pakte voortijdig goud in de RS:X-klasse. Pieter-Jan Postma eindigde met een vijfde plek in de medalrace net naast het podium en eindigde op een vierde plaats overall in de Finn-klasse. Westerhof/Berkhout (470-klasse) eindigde als tweede en achttiende en nemen de derde plaats in met 21 punten, met drie punten achterstand op de nummer één.
  • Atletiek: Churandy Martina eindigde als zesde op het koningsnummer, de 100 meter sprint, in 9,94 seconden. Hilda Kibet en Lornah Kiplagat deden in de vrouwenmarathon niet mee in de strijd voor de medailles. Kibet kwam als 24e over de finish. Kiplagat viel halverwege uit. Zij had volgens haar coach te veel last van haar knie.
  • Hockey: De mannen wonnen knap van Duitsland met 3-1 en bereikten de halve finale. Voor Teun de Nooijer betekende dit zijn 450e interland voor Oranje. In 1996 maakte hij al deel uit van de selectie die tijdens de Spelen van Atlanta goud behaalde.
  • Paardensport: Na de tweede dag van het springtoernooi staat Nederland tweede in het landenklassement.
  • Baanwielrennen: Willy Kanis heeft het sprinttoernooi afgesloten met een negende plaats.