Bertens loopt finale Roland Garros mis

Sport
door anp
vrijdag, 03 juni 2016 om 15:01
bertens loopt finale roland garros mis1464959082
Het is Kiki Bertens niet gelukt de finale te halen van Roland Garros. De Nederlandse tennisster verloor vrijdag in de halve eindstrijd van het grandslamtoernooi van de Amerikaanse Serena Williams met 6-7 (7) 4-6. Het was voor het eerst sinds Marijke Schaar in 1971 dat er een Nederlandse in de halve finale in Parijs stond.
Williams, de nummer één van de wereld, treft in de finale Garbiñe Muguruza. De Spaanse was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Australische Samantha Stosur.
Bertens heeft sinds een aantal dagen last van een kuitblessure en het leek na haar zege van donderdag in de kwartfinale op de Zwitserse Timea Bacsinszky onzeker of ze vrijdag wel kon spelen. De 24-jarige Bertens doorstond echter een laatste test in de ochtend en begon prima tegen Williams. Ze brak de service van de Amerikaanse en liep in de eerste set uit naar een voorsprong van 5-3.
Beslissing
Williams brak terug, won drie games op rij, en uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Williams won die met 9-7. Bertens liet twee setpoints (één bij een voorsprong van 5-4 in games en één in de tiebreak) liggen.
In de tweede set nam Bertens een voorsprong van 2-0, maar Williams sloeg direct terug: 2-2. Daarna pakte de veelvoudig granslamwinnares door. Bij 5-3 liet ze nog drie wedstrijdpunten onbenut, maar in haar volgende opslagbeurt besliste ze de partij alsnog.