Froome valt en gaat hollend de Ventoux op (en houdt de gele trui)

Het zullen historische beelden worden: de leider in de Tour de France die een berg op rent zonder fiets. Chris Froome reed in gewonnen positie tegen een motor op die dwars op de smalle weg van de Mont Ventoux stilstond. Zijn fiets begaf het zodat hij hollend verder ging tot hij weer een fiets kreeg. Eerst een waarop hij niet kon fietsen en tenslotte de goede.De coureur ging in de slotfase van de etappe naar de Mont Ventoux onderuit, nadat hij met Richie Porte en Bauke Mollema op een motor was gebotst. Zijn fiets ging daarbij kapot

De motor stopte abrupt, waarschijnlijk omdat er geremd moest worden voor toeschouwers. Terwijl Mollema snel verder kon, bleek de fiets van Froome kapot. Hij vervolgde zijn weg per voet, waarna hij een fiets van een neutrale wagen kreeg. Omdat hij daar ook niet goed op kon fietsen, wisselde hij nogmaals van fiets. Hij verloor zo'n 1.40 minuut op Mollema en tuimelde naar de zesde plaats in het klassement.

De jury toonde echter clementie en besloot de Brit zijn tijdverlies niet aan te rekenen, overigens tot onvrede bij veel Franse wielerfans. Zij joelden om de beslissing. Adam Yates, die in eerste instantie het geel kreeg, is nu tweede op 47 seconden, Mollema is derde op 56 seconden.