Ook Utrecht wil fans van Ajax weren

Na ADO Den Haag wil ook FC Utrecht supporters van Ajax voortaan weren. De bekerwedstrijd in de Galgenwaard ontspoorde na rust en na afloop braken rellen uit bij het stadion. 'Het klinkt gek', stelde directeur Wilco van Schaik tegenover NUsport, 'maar misschien moeten we maar geen fans van Ajax meer toelaten. Het lag nu echt niet aan hen, maar zij maken iets los hier'. In de tweede helft was scheidsrechter Bas Nijhuis gedwongen de al besliste wedstrijd met bijna een kwartier te onderbreken. De zwaar teleurgestelde aanhang van FC Utrecht gooide vuurwerk en andere voorwerpen op het veld. Bovendien zongen ze discriminerende liederen. Tijdens het staken klom een Utrechtse supporter over de omheining en wilde een cornervlag meenemen. Nijhuis zal uitgebreid rapport uitbrengen bij de KNVB. Na afloop moest de politie tot charges en arrestaties overgaan. Negen supporters van FC Utrecht werden opgepakt. Een grote groep gooide met stenen naar de politie en weigerde gehoor te geven aan bevelen. 'Het ging helaas niet om een enkeling', moest Van Schaik toegeven. 'Maar het is moeilijk om iedereen een stadionverbod te geven'. De directeur van FC Utrecht was het niet eens met de kritiek dat al het lawaai van opzwepende muziek, vuurwerk en lasershows een uur lang voor de aftrap de sfeer teveel zou hebben opgefokt. 'Daar heeft het echt niet aan gelegen'. Niklas Moisander, de Finse verdediger van Ajax, vertelde te zijn geschrokken van wat hij in Utrecht allemaal meemaakte. 'Het is moeilijk te begrijpen dat twee clubs, twee supporters-groepen elkaar zo haten', aldus zijn bekentenis voor BNR-radio. 'In Finland kennen we dat helemaal niet. Het is niet het goede voorbeeld voor jonge supporters. Het is gewoon slecht en jammer'.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Gewoon afschaffen dat publiek. Niks geen rommel en ellende. Geen politie meer nodig. Reizen zoveel mogelijk beperken en al zeker niet voor de lol. Geeft alleen maar vervuiling. Leef nou toch eens (wat) bewuster. Mensen die verre reizen maken nemen ook nog allemaal ongenode gasten mee die het hier uitstekend naar hun zin hebben.
  En al die andere gasten doen het goed als maar genoeg gemeenschap hebben met jan en alleman. Ga je een beetje hutjemutje op elkaars lip staan of zitten.
  Ik heb geen pleinvrees, maar wel massavrees. 😉

  • LiberaalRoyaal

   Ik sluit me aan bij je eerste 3 zinnen. Als die mensen zich niet kunnen gedragen moeten ze geweerd worden. Net zoals bij Ajax – Feyenoord de afgelopen 5 (?) jaar.

   Maar nu komt het… Ik ga off-topic. Sorry daarvoor.

   Welke gedachtensprong maak jij in hemelsnaam om zo’n niet relevant en onsamenhangend stukje uit te kramen? Bedoel je met massavrees dat je onbeduidende lariekoek gaat verspreiden wanneer je teveel zinnen moet typen?

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)

Reacties niet toegestaan